KNEŽEVIĆA IZRUČUJU PODGORICI?

V.K.

30. 04. 2024. u 09:36

OPTUŽENI biznismen Duško Knežević u pratnji policije krenuo je jutros letom iz Londona ka Crnoj Gori, a njegov dolazak u Podgoricu očekuje se danas oko 13 časova.

КНЕЖЕВИЋА ИЗРУЧУЈУ ПОДГОРИЦИ?

Foto: Tanjug

Prema nezvaničnim saznanjima ekstradicija Kneževića, nekada bliskog saradnika bivšeg šefa države Mila Đukanovića, realizuje se nakon što je Vestminsterski sud Velike Britanije prošle godine nepravosnažno dono odluku da ga izruči Podgorici. Kneževića  Specijalno državno tužilaštvo traži još od jula 2019. godine.

Protiv Duška Kneževića su u Crnoj Gori podignute tri optužnice – za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju. 

Početkom 2020. godine, podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Kneževića u predmetu "Karbon" u kojem je navodno sa još četiri člana kriminalne grupe pričinio štetu kompaniji "Global Karbon" i pribavio protivpravnu korist od 1.942.000 eura. Knežević je optužen i u predmetu "Aerodromi", gde je sa direktorima njegove Atlas banke Markom Nikolićem i Dijanom Zečević, navodno Aerodrome Crne Gore oštetio za tri miliona eura.

Afera "Koverat" obeležla je 2019. kada je Knežević objavio snimak na kojem se vidi kako funkcioneru Demokratske partije socijalista i bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću predaje, kako je tvrdio, 97.500 evra. Knežević tvrdi da su to pare za finansiranje izborne kampanje vlasti i da je to uradio u dogovoru sa liderom DPS-a i aktuelnim predsjednikom države, Milom Đukanovićem.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo