MANDIĆ ČEKA SPAJIĆA: Predsednik Skupštine Crne Gore o najavi podrške Rezoluciji UN o Srebrenici (FOTO)

V.K.

30. 04. 2024. u 20:24

NISAM čuo da je premijer Milojko Spajić saopštio da će Crna Gora podržati Rezoluciju UN o Srebrenici.

МАНДИЋ ЧЕКА СПАЈИЋА: Председник Скупштине Црне Горе о најави подршке Резолуцији УН о Сребреници (ФОТО)

Foto Profimedia

Istina je da je to saopštio njegov sagovornik iz Berlina, ali ono što mene i celu javnost Crne Gore interesuje jeste šta o tome misli premijer Spajić - poručio je predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

- Velike sile pritiskaju male zemlje, a one po nepisanim pravilima geopolitike moraju da „slušaju“. Nažalost, to je današnji „pravedni“ međunarodni poredak. Da stvar bude teža, on se ne suočava samo sa pritiskom spolja, već i iznutra - poručuje Mandić.

On od Spajića očekuje da će pažljivo da proceni ovu situaciju i da, kako dodaje, vodi računa o vitalnim iinteresima Crne Gore i naroda koji žive u njoj.

-Glasanjem za rezoluciju, Crna Gora bi okrivila celi srpski narod. Po Spajićevom povratku iz Berlina hitno ću inicirati razgovore sa njim, ali i sa celom parlamentarnom većinom kako bi postigli dogovor koji će biti prihvatljiv za sve. Moramo gledati u budućnost, a ne konstantno otvarati rane iz prošlosti - zaključio je Mandić.

Podsetimo, nemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO Milan Nič, na mreži X je objavio da mu je Spajić tokom posete Berlinu rekao da će Crna Gora podržati rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, ali da neće prihvatiti da bude njen kosponzor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo