DUŠKO KNEŽEVIĆ OSTAJE U PRITVORU

Novosti onlajn

01. 05. 2024. u 07:49

DUŠKU Kneževiću (64), predsedniku Atlas grupe, vanraspravno veće suda u Podgorici je potvrdilo pritvor.

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ

Foto: Printskrin

Njemu je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, preneli su podgorički mediji.

On je u utorak prepodne izručen Crnoj Gori iz Velike Britanije, a u poslepodnevnim satima je uz velike mere bezbednosti doveden u zgradu Višeg suda u Podgorici.
Knežević je potom oko 19.30 časova sproveden u sud.

Protiv njega su u Crnoj Gori podignute tri optužnice: za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Njegov branilac, advokat Zdravko Đukanović ranije danas je rekao Vijestima da će Knežević negirati sve optužbe koje su podignute protiv njega i koje su bile osnov za ekstradiciju.

Početkom 2020. godine, podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Kneževića u predmetu "Karbon" u kojem je navodno sa još četiri člana kriminalne grupe pričinio štetu kompaniji "Global Karbon" i pribavio protivpravnu korist od 1.942.000 evra.

Knežević je optužen i u predmetu "Aerodromi", gde je sa direktorima njegove Atlas banke Markom Nikolićem i Dijanom Zečević, navodno Aerodrome Crne Gore oštetio za tri miliona evra.

Početak 2019. godine obeležila je afera "Koverat", kada je Knežević objavio snimak na kojem se vidi kako funkcioneru Demokratske partije socijalista (DPS) i bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću predaje, kako je tvrdio, 97.500 evra.

Knežević tvrdi da su to pare za finansiranje izborne kampanje vlasti i da je to uradio u dogovoru sa liderom DPS-a i aktuelnim predsednikom države, Milom Đukanovićem.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo