VELIKI PODSTICAJ ZA POLJOPRIVREDU: Sekretarijat dodeljuje nepovratna sredstva u iznosu od 511 miliona dinara

Š.M.

22. 04. 2024. u 21:45

SEKRETARIJAT za poljoprivredu objavio je javne pozive za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede u ukupnom iznosu od 511 miliona dinara, što je najveći iznos izdvojen za ove namene do sada.

ВЕЛИКИ ПОДСТИЦАЈ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ: Секретаријат додељује неповратна средства у износу од 511 милиона динара

Foto Arhiva

Reč je o pet javnih poziva, za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina, traktora, opreme u oblasti pčelarstva, voćarstva, povrtarstva, ratarstva i stočarstva. Podsticajna sredstva su namenska i bespovratna i dodeljuju se u maksimalnom iznosu do 80 odsto od cene prihvatljivih troškova investicije.

Sredstva za nabavku novih poljoprivrednih priključnih mašina su maksimalno 500 hiljada dinara po korisniku, a za ovu namenu opredeljeno je 140 miliona dinara. Ukupna sredstva za nabavku novog traktora, u maksimalnom iznosu koji ne može biti veći od milion dinara po korisniku, jesu 171 milion dinara.

Za nabavku grla stoke i opreme za stočarsku proizvodnju je opredeljeno 100 miliona dinara, a maksimalan iznos ne može biti veći od 750 hiljada dinara.Za nabavku voćarske, povrtarske i ratarske opreme opredeljen je iznos od 60 miliona dinara. Maksimalni iznosi podsticajnih sredstava po korisniku će biti određeni javnim pozivom.

Podsticajna sredstva namenjena za nabavku nove opreme u oblasti pčelarstva su u maksimalnom iznosu do 120 hiljada dinara po čoveku. Za ovu namenu opredeljena su finansijska sredstva u iznosu od 40 miliona dinara.Rok za podnošenje prijava je 3. jun do 15 časova.

BONUS VIDEO: BLIZU 500 AUTOMOBILA DANAS U PARAĆINU - Održan prvi ovogodišnji auto-tjuning skup

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove