„Nevena Leskovac“ planira nove investicije

Novosti online

20. 02. 2024. u 10:49

KOMPANIJA „Nevena Leskovac“, koja posluje u okviru beogradske RIM grupacije, planira u 2024. godini nove investicije i značajna ulaganja u proizvodne pogone i edukaciju zaposlenih, kako bi još više unapredila kvalitet proizvoda i odgovorila zahtevima domaćeg i stranog tržišta, kao i istančanim ukusima potrošača za različitim vrstama kozmetičkih proizvoda, najavljuju iz ove firme.

„Невена Лесковац“ планира нове инвестиције

Foto: RIM grupacija

- Naši planovi su da u narednom periodu investiramo u kupovinu modernizovane opreme za kućnu hemiju. Pored toga, planiramo da u naredne dve godine proširimo poslovanje pokretanjem proizvodnje pelena za bebe - ističe Bogoljub Vilotić, direktor prodaje RIM grupacije.

Foto: RIM grupacija

Podseća da su kvalitet, tradicija i poverenje ključne reči za proizvode leskovačke „Nevene“ uz koje smo svi odrastali, a kompanija već sedam decenija opravdava poziciju začetnika i lidera u proizvodnji kozmetičkih proizvoda vrhunskog kvaliteta.

Proizvodi sa dobro poznatim „Neveninim“ logom cveta danas se mogu naći na policama svih velikih trgovinskih lanaca u Srbiji, drogerija i bolje snabdevenih apoteka. Prisutni su i u zemljama regiona – Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, a zbog značajnih upita iz inostranstva razmatraju širenje distributivne mreže na sve zemlje bivše Jugoslavije, ali i u ostale zemlje Evrope, posebno one gde je veliki broj predstavnika naše dijaspore.

Foto: RIM grupacija

Odličan nastup na međunarodnim sajmovima

- Potreba za kvalitetnim kozmetičkim proizvodima potvrđena je i na sajmovima na kojima smo učestvovali i predstavili našu izvoznu ponudu kupcima i potencijalnim partnerima iz inostranstva. Posebno bismo izdvojili  veoma uspešan sajam farmaceutske industrije ’Arab Health’ održan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Na ovom sajmu u Dubaiju svetskoj javnosti predstavili smo se sa još dvanaest domaćih kompanija, uz podršku i već tradicionalno dobru saradnju sa Privrednom komorom Srbij, sa kojom smo učestvovali i na Međunarodnom sajmu robnih marki PLMA u Amsterdamu - dodaje Vilotić.

Začeci kozmetičke industrije u Srbiji krajem 19. veka

Put, u to vreme, potpuno nove industrije, počeo je još davne 1872. godine u Leskovcu. Decenijama se gradio, da bi 1953. godine dobio svoj pun oblik i krenuo da se širi i van graniica tadašnje Jugoslavije, kao već prepoznatljivi brend „Nevena Leskovac“. Stečene pozicije i ugled na domaćem tržištu omogućili su tada saradnju sa svetski poznatim kompanijama iz Engleske, Švajcarske, Nemačke, Francuske i SAD-a. Od tada pa do danas, „Nevena“ se razvija i obogaćuje svoj asortiman proizvodima brižljivo odabranih sastojaka uz poštovanje svih standarda i principa očuvanja i žaštite životne sredine.

Foto: RIM grupacija

Bogat asortiman proizvoda

Najveću grupu proizvoda „Nevene Leskovac“ predstavljaju kozmetički proizvodi i sredstva za održavanje higijene i nege lica, tela i kose. „Posebno se ističu kolekcije ’Nevena Baby’, ’Ego deo’, ’Puzzle’, kozmetika za mlade, kao i ’Fresh Step’ kolekcija za negu stopala. Ono što je omogućilo dobar plasman naših proizvoda jesu kvalitet, dostupnost, i u potpunosti bezbednost korisnika“, objašnjava Vilotić.

Foto: RIM grupacija

Proizvodni pogon kompanije je i dalje na dobro poznatoj, staroj adresi u Leskovcu. Fabrika zapošljava šezdeset ljudi, od kojih su neki već generacijama u njoj, čuvajući duh nekadašnje „Nevene“, spajajući ga sa svim novim što dolazi. Proizvodnja se odvija na savremenoj opremi i organizovana je u više zaokruženih celina prema vrsti proizvoda za koje je namenjena.

- Raspolažemo sa kapacitetima za proizvodnju vlažnih maramica, čvrstih i tečnih sapuna, pasti za zube, krema, losiona, mleka, ulja, šampona, gelova, kupki, alkoholnih rastvora, dekorativne kozmetike - ruževa za usne, stikova za kožu, pudera, inhalatora za nos. Takođe imamo posebne kapacitete za sredstava za pranje i čišćenje u domaćinstvu - navodi Vilotić.

Ne planiramo tu da stanemo, već da se širimo i osvajamo nova tržišta, usvajamo najsavremenije inovacije i tehnlogije, i primenjujemo ih u proizvodnji. Spajamo tradicionalno i moderno, to je recept za uspeh, poručuju iz leskovačke „Nevene“. 

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)