„KRNJEVAC“ PROIZVODI ISTAKNUTOG KVALITETA SA ŽIGOM “ČUVARKUĆA”: Potrošači znaju da izaberu pravi med

Promo

08. 04. 2024. u 13:43

PROIZVODI kompanije „Cmana“, Krnjevo, već četiri godine zaredom ponosni su nosioci žiga „Čuvarkuća“ koji u okviru projekta „Stvarano u Srbiji“ dodeljuje Privredna komora Srbije kao potvrdu domaćeg porekla i istaknutog kvaliteta.

„КРЊЕВАЦ“ ПРОИЗВОДИ ИСТАКНУТОГ КВАЛИТЕТА СА ЖИГОМ “ЧУВАРКУЋА”: Потрошачи знају да изаберу прави мед

Foto: Boban Ristić PKS

Na policama skoro svih trgovinskih lanaca u Srbiji izloženo je 14 „Krnjevac“ proizvoda sa žigom „Čuvarkuća“, različitih vrsta meda, matičnog mleča, propolis kapi. Žig je posebno doprineo većoj vidljivosti ovih proizvoda na tržištu, kao i većem poverenju potrošača, koji su sada sigurni da kupovinom „Čuvarkuća“ kupuju kvalitetne domaće proizvode. 

Foto: Boban Ristić PKS

 

„Krnjevac med“ je 100 odsto  prirodan domaći proizvod, proizveden i pakovan u Srbiji od domaćih sirovina, ističu u kompaniji.

- Glavna, prepoznatljiva, karakteristika naših proizvoda jeste kvalitet i ispavnost meda. Svaki kilogram ’Krnjevac meda’ prolazi kroz jako rigorozne dvostruke analize. Med se analizira prvenstveno u internoj savremenoj laboratoriji, a potom i u renomiranim svetski poznatim laboratorijama koje kontrolišu hranu. Godinama unazad susrećemo se sa problemom falisifikovanog meda na domaćem tržištu i naša misija je podizanje svesti kod potrošača na koji način mogu sa sigurnošću da prepoznaju i kupe kvalitetan med. Kvalitet i ispravnost meda jedino je moguće utvrditi detaljnim analizama u laboratoriji - rekao je Marko Petrović, direktor ogranka „Medino“ kompanije „Cmana“. 

Foto: Boban Ristić PKS

 

Dodaje da su potrošači stekli poverenje u proizvode sa žigom „Čuvarkuća“ kupuju ih više nego ostale, jer su shvatli da su proizvodi pouzdani i da zadovoljavaju stroge standarde počev od kvaliteta do zaštite životne sredine. 

- Uveren sam da će projekat ’Stvarano u Srbiji’ i žig ’Čuvarkuća’ u godinama koje dolaze okupiti još veći broj domaćih proizvođača i time unaprediti domaću privredu i povećati građanima svest o značaju kupovine domaćih proizvoda. Naša kompanija ima odličnu saradnju sa Privrednom komorom Srbije, koja sa velikim uspehom i entuzijazmom realizuje i svake godine unapređuje ovaj projekat -  ističe Petrović.  

Foto: Boban Ristić PKS

 

Saradnja sa više od 6.000 pčelara 

Kompanija „Cmana“, Krnjevo, posluje na tržištu Srbije duže od dve decenije, u sedam ražičitih delatnosti, a ogranak firme „Medino“ bavi se otkupom, preradom, pakovanjem i distribucijom visokokvalitetnog meda i drugih pčelinjih proizvoda. „Cmana“ ukupno zapošljava 620 radnika od kojih je 20 zaposleno u sklopu ogranka „Medino“.

Godinama sarađuje sa više od 6.000 domaćih pčelara i kroz stroge procese kontrole omogućava prikupljanje najkvalitetnijeg meda iz naše zemlje. Vodeći  je izvoznik meda iz Srbije i čak je 90 odsto poslovanja usmereno na izvoz meda u preko 30 zemalja širom sveta.  Med izvoze u skoro sve zemlje našeg regiona, EU, Norvešku, Švajcarsku, SAD, Kanadu, Australiju, čak i u Japan. Firma poseduje najtrožije sertifikate kvaliteta kao što su IFS, EcoCert i HACCP..

Foto: Boban Ristić PKS

 

- U narednom periodu planiran je veliki broj aktivnosti u vezi edukacije pčelara posvećene unapređenju kvaliteta i kontrole meda. Takođe, pronalažanje novih tržišta na kojima bismo predstavili naše proizvode, kao i unapređenje prodaje u zemlji i regionu predstavljaće jedan od najvažnijih fokusa našeg poslovanja - poručuje direktor ogranka „Medino“.

Čuvarkuće i za „Cmaninu“ piletinu

Kompanija „Cmana“  posluje u nekoliko različitih grana, od kojih je jedna i piletina. U narednom periodu planiraju da proizvodima iz pilećeg programa konkurišu za žig „Čuvarkuća“. Na taj način firma „Cmana“ želi dodatno da naglasi kvalitet svoje proizvodnje i ukaže potrošačima na važnost kupovine domaćih proizvoda koji su visokokvalitetni i stvoreni u zaokruženom procesu proizvodnje u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)