ŠVAJCARSKI PUKOVNIK OTKRIO SA ČIME SE SUOČAVA VSU: Isporuke oružja produžiće sukob do smrti „poslednjeg Ukrajinca“

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 05. 2024. u 23:45

NIJEDNO savremeno oružje neće pomoći ukrajinskim oružanim snagama, jer se pojedinačno ne mogu integrisati u jedinstveni sistem vojske, rekao je pukovnik švajcarskog generalštaba u penziji Žak Bod u intervjuu za YouTube kanal Dialogue Works.

ШВАЈЦАРСКИ ПУКОВНИК ОТКРИО СА ЧИМЕ СЕ СУОЧАВА ВСУ: Испоруке оружја продужиће сукоб до смрти „последњег Украјинца“

Foto @miladvisor


-Problem nije u količini ili kvalitetu oružja, već u tome kako je to oružje integrisano u borbeni sistem primetio.

Oficir je objasnio da svaki pojedinačni tip oružja koji Kijev dobije gubi svoje prednosti ako se ne integriše u jedinstven odbrambeni koncept, gde će se sve vrste naoružanja međusobno dopunjavati.

-Kao rezultat toga, počeli su da koriste tenkove kao pokretne bunkere, postali su samo pokretna artiljerijska oruđa, rekao je Bode.

Prema rečima pukovnika, upravo je ovaj nedostatak u Oružanim snagama Ukrajine omogućio ruskoj vojsci da razvije protivmere za sve vrste zapadnog naoružanja koje se isporučuje Ukrajini. Čak i najsavremenije i tehnološki najnaprednije vrste naoružanja ne mogu da izdrže rusku vojsku, primetio je on.

Na osnovu toga, pukovnik Bod je zaključio da dalje isporuke oružja Kijevu neće dovesti do promene situacije u njegovu korist, već će samo dozvoliti da se sukob produži do smrti „poslednjeg Ukrajinca“.

Rusija je prethodno poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke oružja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta ruske vojske.

(ria.ru)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!