RECEPTI KOJI ZADOVOLJAVAJU I VEGANE I GURMANE: Bezglutenski mafini sa spanaćem i mafini sa goveđom pršutom (FOTO)
KADA spomenemo reč "mafin", u glavi nam se uglavnom pojavi asocijacija na slatki kolač. Međutim, recepti koje vam danas donosimo opovrgavaju ovu predrasudu.
Bilo da ste vegan/vegeterijanac ili ljubitelj mesa, ovo jelo može biti pravi izbor za doručak.
Bezglutenski mafini sa spanaćem
Za ovaj sjajan doručak, koji je idealan ukoliko imate intoleranciju na gluten, potrebno vam je tek nekoliko namirnica.
Sastojci:
300 g barenog spanaća
pola šolje kukuruznog brašna
mala kašika sode bikarbone
mala kašika praška za pecivo
1 jaje (po želji)
malo vode
Priprema:
Sve sjedinite, pa izlijte u kalupe za mafine i po želji pospite susamom. Pecite u rerni na 180˚ do 200˚, oko 40 minuta.
Mafini sa goveđom pršutom
Ukoliko ste ljubitelj mesa, ovaj recept će vam biti više po volji.
Sastojci:
1,5 šolja integralnog pšeničnog brašna
mala kašika sode bikarbone
malo vode
Priprema:
Sve sjedinite, pa izlijte u kalupe za mafine i po želji pospite susamom. Pecite na 180˚ do 200˚, oko 40 minuta.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPREMI SE OČAS POSLA: Brza pita sa spanaćem - Bez brašna, idealna za sve koji imaju problem sa glutenom
05. 04. 2024. u 07:00 >> 12:36
OMILjENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo
KIPAR se ove godine izdvojio kao jedna od omiljenih letnjih destinacija naših turista.
17. 05. 2024. u 10:25 >> 16:55
ŠTA SE TO DEŠAVA U UKRAJINI, SVI BEŽE: Stotine automobila na granici sa Poljskom, nastao potpuni kolaps
U LAVOVSKOJ oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe , pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.
17. 05. 2024. u 17:47
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)