PRIZNANJE UMETNIČKOM STVARALAŠTVU: Zvonko Bogdan dobitnik odlikovanja republike Mađarske

J. L.

30. 04. 2024. u 19:29

Bard tamburaške muzike,kompozitor i tekstopisac Zvonko Bogdan dobitnik je bronzane medalje Republike Mađarske za dostignuća u umetničkom stvaralaštvu.

ПРИЗНАЊЕ УМЕТНИЧКОМ СТВАРАЛАШТВУ: Звонко Богдан добитник одликовања републике Мађарске

Foto: V.Danilov

Odlikovanje je u Generalnom konzulatu Mađarske u Subotici Bogdanu predala Ester Čalokezi, generalni konzul Mađarske u Subotici.

Priznanje čuvenom muzičaru dodelio je predsednik Mađarske Tamaš Šujok povodom 15. marta, mađarskog nacionalnog praznika.

Kako se navodi u obrazloženju ,legenda tamburaške muzike nagrađen je za čuvanje običaja i muzičkog nasleđa, za neumorno kulturno delovanje i čuvanje kulturnih vrednosti.

Zahvaljujući se na priznanju, Zvonko Bogdan je rekao da je mađarska muzika u velikoj meri oblikovala njegov muzički ukus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)