FENOMENALNA STVAR Piksi o nacionalnom stadionu: Mi iz fudbala smo presrećni što se ovaj san ostvaruje

Novosti online

01. 05. 2024. u 10:48

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je pripremne radove na izgradnji kompleksa EXPO 2027, gde je prisustvovao ceremoniji početka radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona.

ФЕНОМЕНАЛНА СТВАР Пикси о националном стадиону: Ми из фудбала смо пресрећни што се овај сан остварује

Foto: Tanjug

Zajedno sa okupljenim novinarima i gostima obišao je radove u otvorenom autobusu, a sve to u društvu selektora Dragana Stojkovića Piksija između ostalih. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić imao je poruku za stratega "orlova".

- Rekao sam mu da igra bolje na ovom stadionu nego na onom u Kataru. Nije se naljutio - rekao je Vučić.

Stojković je odgovorio:

- Mi da bismo igrali bolje vi morate da nam stvorite uslove. Vaš je posao da nam napravite to, a na nama je da igramo bolje - kaže Piksi i dodaje: - Krenulo je sve to.

Predsednik je podsetio na stadion u Leskovcu i na utakmicu protiv Bugara.

- Prelepo je to što se Srbija menja u sportskom delu, jer kad dobijete stadione u Leskovcu, Zaječaru ne može niko da kaže da ti nije lepo niti dobro. To su lepi projekti i na ponos svih nas. Dočekali smo i dočekaćemo i da imamo nacionalni stadiona. Kada neko pita šta će nam nacionalni stadion, pa dobro ne treba nam ništa onda. Kako nam ne treba? Bićemo deo Evrope, igraće se finale, biće jedan funkcionalan objekat koji će da primi sve moguće aspekte života. Fenomenalna stvar. Mi iz fudbala smo presrećni što se ovaj san ostvaruje. Jedva čekam da to zdanje bude gotovo i da nas učini ponosnim - kaže Piksi.

NA komentar novinara da reprezentacija treba nakon boljih uslova da zaigra još bolje, Piksi kaže: - Pa ja ne znam, išli smo na Svetsko prvenstvo. Idemo na Evropsko prvenstvo. Šta hoćete još? Samo recite želju.

Vučić je na to rekao da su novinari pristojni i da će on reći šta želimo:

 - Pa da uzmemo EP. Imamo četiri golmana koji su u prvih 20 u Evropi.  Jednog u prva tri u Evropi. E sad ove druge pozicije su na Piksiju da napravi.

Stadion u Surčinu projektovao je Mark Fenvik, koji je inače projektovao "kontejner-stadion" u Kataru.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao