"SRPSKA ATINA IMA ČIME DA SE DIČI": Vesna Turkulov bez dvoumljenja prihvatila da bude nosilac liste „Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra”

Novosti online

30. 04. 2024. u 19:15

U PROTEKLIH 12 godina Novi Sad je doživeo neverovatnu promenu i razvoj u svim oblastima života, a kada se govori o zdravstvu renovirani su domovi zdravlja, izgrađena je bolnica na Mišeliku, nabaljena je nova medicinska oprema, a posao su dobili mnogi mladi stručnjaci.

СРПСКА АТИНА ИМА ЧИМЕ ДА СЕ ДИЧИ: Весна Туркулов без двоумљења прихватила да буде носилац листе „Александар Вучић - Нови Сад сутра”

FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Upravo to je presudilo da lekar specijalista infektolog, s karijerom dužom od 30 godina, i redovni profesor na Medicinskom fakultetu dr Vesna Turkulov bez trenutka dvoumljenja prihvati poziv da predvodi izbornu listu u Novom Sadu „Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra” na lokalnim izborima koji su zakazani da 2. jun.

Kako je kazala u intervjuu  za „Dnevnik”, kao lekar prirodno je da najveće izazove vidi u zdrastvu, oblasti koja se tiče svakog građanina, te da tu može najviše da pomogne i da svoj doprinos.

Šta je konkretno presudilo da prihvatite poziv da budete nosilac koalicione liste „Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra”?

-  Politiku predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke vidim kao odgovornu i razvojnu, koja podjednako brine o svakom građaninu i akcenat stavlja na poboljšanje kvaliteta života. Budući premijer Srbije  Miloš Vučević je Novi  Sad digao na noge, a na čelu grada bio je deset godina, u tri mandata uzastopno, i to jedini u istoriji, i za to vreme je promenio lice Novog Sada i to nabolje. Kao zdravstveni radnik, što je moja primarna profesija naročito sam prepoznala koliko je urađeno u toj oblasti. Kako imam veliko kliničko iskustvo, iz prve ruke sam imala priliku da sagledam kako stvari funkcionišu u praksi i gde ima prostora za napredak. Prevashodno bih želela da unapredim primarnu zdravstvenu zaštitu. Novi Sad zaslužuje da dobije gradsku bolnicu i da zajedno još više unapredimo zdravstvenu zaštitu građana, ali i da držimo korak s intenzivnim razvojem Novog Sada.

Šta biste izdvoji kao najznačajnije što je urađeno u zdravstvu?

- Oko 8.500 lekara u Srbiji je u proteklom periodu dobilo posao, uz to država svake godine zapošljava 100 najbljih diplomaca. Takvi potezi mogu da budu samo na dobrobit građana bez obzira gde žive. Kada je reč o Novom Sadu posebno je značajna izgradnja bolnice na Mišeluku i njena prenamena nakon pandemije, potom renoviranje porodilišta. U toku je izgradnja blokova Kliničkog centra Vojvodine. Osim toga, neprekidno se nabavlja najmodernija medicinska oprema, što omogućava vrhunsku, brzu i tačnu dijagnostiku i lečenje, kao i inovativni lekovi i terapije. Želja mi je da još više ulžemo u edukaciju zaposlenih.

Kako vidite Novi Sad?

- Srpska Atina ima čime da se podiči. Od rođenja živim u Novom Sadu i sa ponosmo i srećom svedočim njenom velikom razvitku u proteklih 12 godina. Novi Sad je za kratko vreme postao polumilionski grad, pa je neminovno da se razvija i menja. Zapušteni kvartovi su uređeni, oplemenjeni i priolagođeni potrebama građana koji u njima žive, ulice presvučene novim asfaltima, parkovi ozelenjeni, grade se tri mosta, žile kucavice koje će povezati sremsku i bačku stranu grada i rešiti problem saobraćajne gužve i teretnog saobraćaja. Sve se to radi na dobrobit građana i ekonomskog razvoja i to ne sme da stane.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije/Milovan Milenković

Na polju kulture je proteklih godina mnogo urađeno. Kako vidite te promene?

- Novi Sad je oduvek bila centar kulture, za prethodne dve godine i ponosni nosilac dve titule- Kulturne prestonice Evrope i Omladinske prestonice Evrope. Srpska Atina je domaćin brojnim manifestacijama iz oblasti kulture i umetnosti i aktiovnostima koje imaju lokalni ali i međunarodni karakter. Izgrađena je mreža kulturnih stanica kako u gradu tako i uprigradskim naseljima koje su postale mesto okupljanja svih generacija. Učenici su dobili novu, modernu zgradu Muzičko - baletske škole, u okviru koje je prvi put smeštena Gradska koncertna dvorana. I to mora da ostane tako, na čemu ćemo nastaviti intenzivno da radimo.

Koju poruku imate za Novosađane?

- Neka se raduju što žive u jednom od najlepših i najrazvijenijih gradova jugoistočne Evrope i budućnosti koja je pred njima. Neka veruju u  još bolje sutra, jer samo zajedno, s pozitivnom energijom možemo da unapredimo Novi Sad.

Predstoje nam praznici. Kako ćete ih provesti?

- Kao lekar praznike ću verovatno prosvesti radno, kao i svaki put do sad, što mi ne smeta jer volim svoj posao. Novosađanima i čitaocima „Dnevnika” želim da predsetojeće praznike provedu sa najbližima, u dobrom društvu, u radosti, miru.

Dajem sve od sebe u svakom trenutku

Kakve su bile reakcije porodice i prijatelja kada ste saopštili da ćete biti nosilac liste?

- Rekcije su izuzetno pozitivne i dobila sam veliku podršku svojih prijatelja, kolega i okoline. Naravno, najvažnije je da je porodica uz mene. Veliki broj ljudi me poznaje kao osobu koja ceo život nastoji da svoj posao obavlja časno, da dajem sve od sebe u svakom trenutku..

Žene su po prirodi energične, one su stub i oslonac društva i pokretači promena, uz to po prirodi sam pozivtina ličnost, zato ne obraćam pažnju na zlurade komentarere.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo