DO PODNE URANILO VIŠE OD 6000 LJUDI: Na Paliću tradicionalni Prvomajski uranak

J. L.

01. 05. 2024. u 12:41

Više od šest hiljada ljudi, svih generacija,iz cele Srbije i regiona, do podne je posetilo Prvomajski uranak na Paliću.

ДО ПОДНЕ УРАНИЛО ВИШЕ ОД 6000 ЉУДИ: На Палићу традиционални Првомајски уранак

Foto:J.L.

Tradicionalni, 39. Prvomajski uranak otvara letnju sezonu na severu Vojvodine, a i ove godine očekuje se da će biti jedna od najposećenijih prvomajskih manifestacija u Srbiji. Kao i prethodnih godina za najmlađe je pored jezera postavljen luna-park, na 10.000 kvadratnih metara.

Manifestacija je organizovana u dva dela, zabavnog namenjenog, pre svega, deci i mladima, i zanatskog – gastronomskog, u okviru kog će na šetalištu duž Palićkog jezera biti predstavljeno više od 115 izlagača.

- Na Paliću je postavljen najveći luna-park u Srbiji sa 27 objekata. Što se tiče  vašarskog dela, na štandovima mogu da se kupe rukotvorine, suveniri i gastronomski specijaliteti. Istovremeno, jedriličarski klub organizuje Prvomajsku regatu 1. i 2. maja, i 47. "Trimbi"- kaže Valerija Denč, direktorica preduzeća “Park Palić”.

Na Paliću je obezbeđeno dežurstvo policije, vatrogasne jedinice i Službe hitne pomoći. Zbog gužve u saobraćaju pojedine ulice su zatvorene, a parking za posetioce obezbeđen je na dve lokacije.

Praznični program organizovan je i u Zoološkom vrtu, a radno vreme vrta 1. i 2. maja je produženo, od 8 do 20 časova. Svi programi su počeli u 9 sati, a biće završeni u 19 časova. U Zoo vrtu organizuju javno hranjenje životinja, prema ustaljenom vikend rasporedu. Od ove godine posetioci mogu da kupe poslastice za životinje kojima će ih hraniti.

- Organizujemo javno hranjenje  mrkog medveda, papagaja, majmuna, lemura, kamile i merkata. Posetioci mogu da kupe hranu za životinje. Štand se nalazi kod pećine mrkog medveda, i u papirnim kesicama mogu da se kupe šargarepa i jabuka namenjene biljojedima, ili mešavina semenja, namenjana pticama. Na pakovanjima je naznačeno za koje životinje je hrana- objašnjava Sonja Mandić,direktorka Zoološkog vrta na Paliću.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)