"GRIFONI" ISPUNILI CILJ ZA OVU SEZONU: "Ostrvljanima" bi bod mnogo značio u borbi za opstanak

O. M.

29. 04. 2024. u 09:02

ĐENOVA i Kaljari sastaju se u poslednjoj utakmici 34. kola italijanske Serije A.

ГРИФОНИ ИСПУНИЛИ ЦИЉ ЗА ОВУ СЕЗОНУ: Острвљанима би бод много значио у борби за опстанак

Foto: EPA-EFE/FABIO MURRU

Meč se igra od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Luiđi Feraris u Đenovi.

Ove dve ekipe su prošle godine obezbedile ulazak u elitni razred italijanskog fudbala, a kako sada stvari stoje, obe su blizu da tu i ostanu. Đenova je gotovo sigurno obezbedila opstanak, dok je Kaljari još uvek ugrožen, ali je serijom dobrih rezultata izašao iz "crvene zone".

"Grifoni" su na 12. mestu na tabeli Serije A sa samo pet preostalih utakmica i samo veoma loš razvoj događaja može da dovede do njihovog ispadanja. Osnovni cilj pre početka sezone je i bio da ekipa izbori opstanak, iako su u jednom delu sezoni "grifoni" bili bliže plasmanu u evro-kupove nego borbi za opstanak. Malo su popustili što ih je "zakovalo" u sredini tabele, ali niko u klubu ni oko njega nije nezadovoljan.

Iako je Đenova znala da iznenadi i najbolje timove, pobedivši Romu i remizirajući sa Interom, Napolijem i Juventusom, njihovi uspesi su uglavnom dolazili protiv timova iz drugog i trećeg ešalona Serije A. U utakmicama protiv ekipa van 11 najboljih, Đenova je osvojila  čak 25 od svojih 39. Na poslednjih šest kola osvojili su isto toliko bodova, a u prošlom kolu poreženi su od Lacija, što je bila treća uzastopna utakmica na "Marasiju" bez pobede.

Đenova je pobedila sa 1:0 u poslednje tri utakmice kod kuće protiv Kaljarija, ali je izgubila prethodni susret u novembru na Sardiniji kada je bilo 2:1 za domaćina.

Vitinja će biti na raspolaganju Điraldinu, nakon oporavka od povrede noge, ali Matija Bani, Ruslan Malinovski i Žunior Mesijas će propustiti utakmicu u ponedeljak, zajedno sa Alanom Maturom koji je dugo odsutan. 

Poput Đenove i Kaljari je većinu bodova osvojio protiv timova iz donjeg dela tabele Serije A.

Njima statistika međusobnih susreta nikako ne ide u prilog jer su primili bar po jeda ngol na 19 od poslednjih 20 susreta sa "grifonima" a pri tome nisu postigli gol na četiri od poslednjih šest duela.

Međutim, ekipa Klaudija Ranijerija je ostvarila iznenađujuće dobre rezultate u pošslednjih devet kola (samo jedan poraz i to od Monce minimalnim rezultatom) i sada su njihove šanse za opstanak u Seriji A prilično jake i sve su jače kako se bliži kraj.

Posle remija sa Interom i pobede nad Atalantom sa 2:1, Kaljari je zamalo iznenadio i Juventus u prošlom kolu. Samo zahvaljujući dramatičnom povratku u poslednjim minutima, Juventus je uspeo da spase bod. Slobodni udarci Đanluke Gaetana i Jerija Mine doveli su Kaljari u dobru poziciju, ali nisu uspeli da održe vođstvo jer je Dušan Vlahović u 61. minutu smanjio, a u 87. minutu naterao Dosenu da postigne autogol.

Bez poraza u četiri utakmice, "ostrvljani" sada idu na kopno, gde su zabeležili samo jednu pobedu u 16 ​​gostovanja od povratka u Seriju A. Samo Salernitana i Frozinone su sakupili manje bodova u gostima, tako da bi pobeda na "Marasiju" bila iznenađenje uprkos dobroj formi koju prikazuje tim iskusnog stručnjaka Ranijerija.

Ipak, pošto su bodovi potrebniji gostima, čini se da "iks" nije nerealna opcija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: IXvsX (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!