PSŽ DOLAZI U GROTLO ''VESTFALENA'': ''Žuti zid'' je glavni adut Borusije protiv Mbapea i družine

V.M.

01. 05. 2024. u 07:45

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona fudbaleri Borusije Dortmunda će pred punim tribinama ''Vestfalena'' dočekati Pariz Sen Žermen (21:00).

ПСЖ ДОЛАЗИ У ГРОТЛО ВЕСТФАЛЕНА: Жути зид је главни адут Борусије против Мбапеа и дружине

FOTO: Tanjug/AP

Pre početka najeltinijeg evrospkog takmičenja, malo ko je mogao predvideti obračun ovih timova u polufinalu. Za PSŽ su neki i očekivali da će doći do završnice takmičenja, ali to se sigurno ne može reći za Borusiju za koju se očekivali da završi svoje učešće u grupnoj fazi.

Ne samo da ona to nije učinila već je zauzela prvo mesto u ''grupi smrti'', a zanimljivo je to da je druga pozicija pripala upravo Parižanima, dok su Milan i Njukasl eliminisani iz takmičenja.

Nakon toga može se reći da su obe ekipe imale sreće na žrebu jer su u osmini finala izvukle PSV, odnsno Real Sosijedad. 

Mbape i družina su poprilično rutinski eliminisali Baskijce ukupnim rezultatom 4:1, dok su ''milioneri'' imali manjih problema sa filipsovcima sa kojima su remizirali u Holadniji (1:1), što nije bio slučaj pred punim tribinama ''Vestfalena'' (2:0).

Mnogo je više drame bilo u četvrtfinalu, i jedni i drugi su revanš dočekali sa zaostatkom od jednog gola, ali pokazali su da poseduju kvalitet i da pripadaju u završnici Lige šampiona.

PSŽ ne samo da je jurio gol zaostka već je Barsa i povela u revanšu, ali crveni karton Arauha je u potpunosti promenio tok utakmice. Izabranici Luisa Enrikea su znali kako da iskoriste igrača više i na krilima dvostrukog strelca Kilijana Mbapea slavili su sa 4:1.

Sa druge strane, magija ''Vestfalena'' je ponovo bila u punom sjaju kada je Borusija dočekala Atletiko nakon poraza od 1:2 u Madridu. Vodila je sa 2:0 na poluvremenu, ali sve je to prosula u uvodnih 20 mintua drugog dela igre, međutim u završnici su zaigrali kada je to bilo najpotrebnije i pogoci Filkriga, odnosno Sabicera trasirali su im put ka prvom polufinalu još od 2013. godine.

Što se tiče dešavanja uoči današnjeg meča, PSŽ je za vikend proslavio svoju treću uzastopnu titulu prvaka Francuske, rekordnu 12. u istoriji kluba, dok je Borusija izgubila obračun sa Lajpcigom za četvrto mesto (1:4), ali dobra vest za nju je što će gotovo sigurno peto mesto na tabeli Bundeslige voditi u Ligu šampiona, koju naravno može da osvoji i tako osigura igranje u njoj iduće sezone.

Kako su ovi timovi bili članovi ''grupe smrti'', već su se sastali dva puta, a uspešniji na tim mečevima bio je PSŽ koji je upisao pobedu na ''Parku prinčeva'' (2:0), dok je u Nemačkoj bilo nerešeno (1:1).

Ako pogledamo izostanke, oba tima imaju određenih problema sa njima i domaćini će biti bez Bensebainija, Malena i Alea, dok su pod upitnikom Humels i Madsen.

Kod gostiju meč će propustiti Kimpembe, Kurzava i Riko.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,48)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao