TRKA HUMANOSTI DUGA 540 KILOMETRA: Boris trči do Ostroga, Fondacija Mozzart donira za svaki kilometar

Promo

01. 05. 2024. u 10:00

MLADI Smederevac humanim podvigom prikuplja sredstva za lečenje svojih sugrađana.

ТРКА ХУМАНОСТИ ДУГА 540 КИЛОМЕТРА: Борис трчи до Острога, Фондација Mozzart донира за сваки километар

Foto: Promo

Od rodnog Smedereva pa sve do manastira Ostrog, Boris Gujaničić trasirao je svoju rutu humanosti. Putanja mladog sportiste duga je 540 kilometra, a za svaki pređeni Fondacija Mozzart doniraće sredstva za lečenje Borisovih sugrađana Matije Zotovića i Anđele Petrović. Sa gradskog trga ispraćen je uz ogromnu podršku i navijanje da ostvari plemeniti cilj.

U humani atletski podvig od 12 dana Boris je krenuo svim srcem i sa jednim plućnim krilom. Od trinaeste godine ovaj hrabri mladić živi bez levog plućnog krila koje mu je odstranjeno zbog ciste, ali ga to ne sprečava da trenira, trči i pomaže onima kojima je potrebno.

Iza sebe ima 20 polumaratona i maratona, kao i 5.000 kilometara pređenih tokom priprema za jednu od najvažnijih trka u životu. Ispred sebe ima samo jedno – veliki humani cilj da pomogne trinaestogodišnjoj Anđeli koja ima retku bolest izazvanu mutacijom CDKL5 gena i trogodišnjem Matiji kojem su od rođenja dijagnostikovane brojne anomalije.

- Mnogo mi znači podrška Fondacije Mozzart koja mi je omogućila da nabavim najbolju opremu, a takođe donira sredstva za pomoć deci za koju trčim što je najbitnije. Nadam se da ćemo zajedno uspeti u ovoj trci humanosti i stići do cilja - poručio je Boris.

Gujaničić je ovu trku planirao duže od godinu dana, a cilj mu je da svakog dana istrči oko 40 kilometara, odnosno po jedan maraton. Mladenovac, Aranđelovac, Gornji Milanovac, Ovčar banja, Užice, Zlatibor, Nova Varoš, Pljevlja, Đurđevića Tara, Šivnik i Vučije ucrtani su kao usputne stanice na Borisovoj trasi humanosti. Krajnji cilj je manastir Ostrog, gde planira da stigne 12. maja, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima