U SAOBRAĆAJNIM NESREĆAMA PROŠLE GODINE POGINULO 89 MLADIH: Tribina ''Na maturu bez automobila'' u Sremskoj Mitrovici

S. K.

18. 04. 2024. u 17:26

AGENCIJA za bezbednost saobraćaja i Grad Sremska Mitrovica, organizovali su tribinu ''Na maturu bez automobila'', koja je deo nacionalne kampanje kojom se apeluje na maturante da za odlazak i povratak sa maturskih proslava ne koriste automobile kao vozači.

У САОБРАЋАЈНИМ НЕСРЕЋАМА ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ПОГИНУЛО 89 МЛАДИХ: Трибина На матуру без аутомобила у Сремској Митровици

Foto S.K

Akcija čija je ovogodišnja poruka ''Na putu do 0 ne turiraj- maturiraj'', namenjena je maturantima širom Srbije, a pokrenula je Birotehnička škola u Kragujevcu, kako se nikada ne bi ponovio slučaj kada je u jednoj noći poginula grupa kragujevačkih maturanata vraćajući se sa proslave.

- Na području Srbije u saobraćaju svake godine život izgubi oko 100 mladih, a povredi se više od 6.000. U proseku skoro svakog vikenda pogine dvoje mladih u saobraćajnim nezgodama i svakoga dana bude povređeno oko 17 mladih – navodi Veljko Ćurčić iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Prema njegovim rečima, samo prošle godine poginulo je 89 mladih, što je, kako je uporedio, više od osam fudbalskih timova.

- Putem ove kampanje mladi će moći da se informišu o rizicima nebezbednog ponašanja u saobraćaju i načinima kako ih izbeći, kako bi se uticalo na usvajanje pozitivnih stavova i smanjenje stradanja mladih u saobraćaju - navodi Ćurčić.

Na ovoj tribini mladi su, pored izlaganja predstavnika Agencije za bezbednost saobraćaja, u okviru kojeg je njima ukazano na stanje bezbednosti u saobraćaju i rizicima nebezbednog ponašanja u saobraćaju, imali priliku da čuju i ispovesti osoba koje su u nesrećama zadobile teške telesne povrede, a neke, nažalost, postali i trajni invalidi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!