ОД МОРА ДО ВРХА ПЛАНИНЕ ЛОВЋЕН ЗА 11 МИНУТА: Отварање жичаре Котор – Ловћен пре рока
ПРЕДСЕДНИК Општине Котор Владимир Јокић казао је данас да ће жичара Котор – Ловћен вероватно бити завршена пре рока, 13.јула.

Фото: Б.Дабић
- Радови су у завршној је фази и свечано би могла бити отворена и пре 13. јула, како је првобитно предвиђено - саопштио је Јокић уз образложење да су раније жицом повезани први и послеђи стуб, те да су у току радови на прилазима жичари.
То би значило да ће атрактивна жичара од мора до планине бити завршена за непуних годину дана. Панорамски поглед на Бококоторски залив ће бити једна од најатрактивнијих туристичких понуда Црне Горе.
- Тај пројекат остаће запамћен као најефикасније реализован од момента када су створене формално-правне претпоставке и зато моји комплименти концесионару и извођачима који су "згазили" те грађевинске радове и веома сам задовољан тиме - казао је Јокић .
Жичара ће бити дуга 3.918 метара, капацитета 1.000 путника по једном сату и 40 гондола, док ће време путовања бити 11 минута.
Уговор о градњи жичаре Котор-Ловћен потписан је крајем 2021. а радови су почели у јулу прошле године.
Почетна тачка предвиђена је у Котору, а крајња на Ловћену. Траса почиње од локалитета Дуб, у непосредној близини тунела Врмац, све до локације Кук на Ловћену.

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

НИСУ ЗДРАВЕ ЗА СВЕ: Ко не би смео да једе сардине
НУТРИЦИОНИСТИ наглашавају колико је сардина корисна за здравље и да би било добро да се барем 2 пута недељно нађе на трпези.
11. 03. 2025. у 13:33
Коментари (0)