СТАРИНСКА ПОСЛАСТИЦА КОЈУ МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Поховане јабуке, готове за 15 минута

СТАРИНСКА ПОСЛАСТИЦА КОЈУ МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Поховане јабуке, готове за 15 минута

Ако не знате шта да припремите за доручак, а жељни сте слатке варијанте, онда је рецепт за поховане јабуке оно што вам треба. Подсећају на крофне, али су ипак нешто посебно.

27. 11. 2024. у 17:00

РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ ТОПЛИ ДОРУЧАК: Направите најбољи качамак

РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ ТОПЛИ ДОРУЧАК: Направите најбољи качамак

Некада се качамак служио као замена за хлеб, а био је обавезан на трпези у време поста. У време када није био пост, имућнији сељаци су у ово јело додавали путер или маст, као и сир.

27. 11. 2024. у 07:00

СТАРИНСКЕ ШУФНУДЛЕ ПУЊЕНЕ СИРОМ, А ПРЕЛИВЕНЕ КАЈМАКОМ: Јело које ће многе подсетити на детињство

СТАРИНСКЕ ШУФНУДЛЕ ПУЊЕНЕ СИРОМ, А ПРЕЛИВЕНЕ КАЈМАКОМ: Јело које ће многе подсетити на детињство

За младе домаћице које се не сећају шта су шуфнудле, битно је истаћи да је укус сличан кнедлама, али да је ово слана варијанта, феноменална за вечеру.

21. 11. 2024. у 12:30

РЕЦЕПТ ЗА ШЕРБЕТ: Напитак који ће вас угрејати, а можда и смирити кашаљ

РЕЦЕПТ ЗА ШЕРБЕТ: Напитак који ће вас угрејати, а можда и смирити кашаљ

Јесењи дани већ траже напитке који ће нас угрејати и улепшати ново годишње доба. Много је рецепата за ђаконије у овом периоду које су нам оставиле наше баке, а један од њих је и шербет.

06. 11. 2024. у 18:58

СТАРИНСКИ РОЛАТ С ЈАБУКАМА: Једноставан ролат, лако се прави, а неодољиво подсећа на детињство

СТАРИНСКИ РОЛАТ С ЈАБУКАМА: Једноставан ролат, лако се прави, а неодољиво подсећа на детињство

Једноставни ролат са јабукама по овом рецепту, толико лако се прави да буквално успева свима. Ваздушасто меко тесто и сочни фил ће свакога убедити да сте прави експерт за колаче. Уз додатак ораха и цимета кућом ће се ширити добро познати мирис на бакину кухињу.

18. 10. 2024. у 07:00

ЈЕДНОСТАВНИ РЕЦЕПТ ЗА КЕСТЕН ПИРЕ: Јесења посластица која ће вас одушевити

ЈЕДНОСТАВНИ РЕЦЕПТ ЗА КЕСТЕН ПИРЕ: Јесења посластица која ће вас одушевити

Једино што ће вам одузети време приликом припреме кестен пиреа јесте љуштење. Али све има своју цену. На љуске ће вам отићи око 30 одсто масе, па уколико желите да направите већу количину кестен пиреа, узмите то у обзир.

01. 10. 2024. у 08:00