
ОВСЕНИ КОЛАЧ ОД ЈАБУКА: Без шећера, без брашна, без гриже савести
авршен за доручак, ужину или лагани десерт, направљен је без белог шећера и брашна, а природну слаткоћу дугује бананама, јабукама и сувом грожђу. Његова припрема траје свега неколико минута, а мирис цимета који се шири из рерне освојиће све укућане.
09. 10. 2025. у 10:30

ПЕЧЕНЕ ЈАБУКЕ СА ЦИМЕТОМ И ОРАСИМА: Мирис јесени у рерни
Нема ништа пријатније од дома који мирише на печене јабуке, цимет и мед. Овај традиционални десерт не само да је лак за припрему, већ је здравији од већине слаткиша. Савршен је за послеподневну ужину, породични ручак или као топла слатка вечера.
08. 10. 2025. у 06:23

БАНАНА ХЛЕБ СА ЧОКОЛАДОМ: Сладак мирис дома
БАНАНА хлеб са чоколадом није само посластица – то је мали гастрономски загрљај, идеалан за јутарњу кафу, поподневни чај или као утешни залогај после дугог дана. Ооткривамо вам једноставан, а неодољив рецепт који ће ваш дом испунити топлином и укусима којима је тешко одолети.
06. 10. 2025. у 12:30

БРАУНИ КЕКСИЋИ: Готови за мање од сат времена
Ако вам треба брз, а богат чоколадни десерт – било за госте, породицу или само за себе – ови брауни кексићи су прави избор. Комбинују укус интензивне чоколаде са меканом, влажном унутрашњошћу, баш као мали брауни у облику кекса. Спремни су за мање од 60 минута, укључујући време хлађења.
06. 10. 2025. у 11:30

ЈАБУКА КОЛАЧ СА ОВСЕНИМ ПРЕЛИВОМ: Лако, мирисно и домаће
Овај јабука колач је један од оних колача који се лако праве, а увек се брзо поједу. Савршен је за поподневни чај или као десерт после ручка. Комбинација меког теста, свежих јабука и хрскавог овсеног прелива чини је топлом, мирисном и укусном — правим домаћим колачем.
06. 10. 2025. у 10:27

ДОМАЋЕ ФЕРЕРО РОШЕ КУГЛИЦЕ: Луксузна посластица за сваки тренутак
Уживајте у савршеном споју хрскавих лешника, кремастог чоколадног филa и нежне вафле. Фереро Роше куглице су идеална посластица за посебне прилике, али и за тренутке када желите себи да приуштите мало луксуза. Једна куглица је довољна да вас освоји богатством укуса.
05. 10. 2025. у 22:10

ЧОКОЛАДНА ПАЛАЧИНКА СА СЛАДОЛЕДОМ: Десерт који осваја на први залогај
Када се класична, танка палачинка сретне са кремастим сладоледом и топлим чоколадним сосом, добијамо посластицу која буди сва чула. Савршена комбинација топлог и хладног, меканог и глатког, овај десерт не само да изгледа спектакуларно, већ и доноси дашак луксуза у свакодневну трпезу.
03. 10. 2025. у 08:41

ПАУНД КОЛАЧ СА КРЕМ СИРОМ И ОРАСИМА: Рецепт за традиционални енглески колач
Када пожелите да на столу имате посластицу која спаја једноставност припреме и богатство укуса, паунд колач је прави избор. Овај класични десерт, пореклом из енглеске кухиње, добио је име по томе што се у оригиналу правио од једнаких делова брашна, путера, јаја и шећера.
03. 10. 2025. у 08:00

КАРАМЕЛ ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК: Рецепт за чоколадну чаролију
Чоколада, карамел, кремасти сир и хрскава кора — све то у једној савршеној посластици која се топи у устима. Идеалан је за празнике, славља, или било коју прилику када желите да импресионирате своје госте или једноставно наградите себе.
02. 10. 2025. у 23:22

РЕЦЕПТ ЗА КЕСТЕН ПИРЕ: Јесењи слаткиш који нас увек изнова одушевљава
МИРИС печеног кестена мало кога може оставити равнодушним, а једна од омиљених посластица многих јесте кестен пире.
02. 10. 2025. у 20:32

ДРЕВНИ ТУРСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ СА НЕКОЛИКО РАЗЛИЧИТИХ НАДЕВА: Савршено јело за доручак, вечеру или као предјело
АКО СТЕ љубитељ теста и с времена на време пожелите нешто мало другачије – на правом сте месту.
02. 10. 2025. у 19:28

КОЛАЧ ОД БУНДЕВЕ СА ЛАТЕ КРЕМОМ: Рецепт за јесење уживање
Мек, мирисан и сасвим јесењи — овај колач од печене бундеве са лате кремом и благом аромом зачина идеалан је за викенд поподне или празнични сто. Прави се од једноставних састојака , а резултат је потпуно домаћи ужитак.
02. 10. 2025. у 12:40

КОЛАЧИЋИ ОД БРЕСКВИ У КАЛУПУ ЗА МАФИНЕ: Сочна посластица за све прилике
Ако тражите десерт који је и леп на изглед и неодољивог укуса, ови колачићи од брескви су прави избор. Комбинација карамелизованог воћа и мекане, влажне коре ујединиће се у малим залогајима који миришу на лето. Припрема је једноставна, а резултат је ефектан колач који ће одушевити и госте и укућане.
01. 10. 2025. у 22:19

КОЛАЧИЋИ КОЈИ МИРИШУ НА ЉУБАВ: Све се само помеша и пече, а топе се у устима (РЕЦЕПТ)
РЕЦЕПТ који је обрадовао многе.
01. 10. 2025. у 16:43

ДОМАЋЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ПЛОЧИЦЕ: Здрав залогај пун укуса и енергије
Ако волите брзе, здраве и укусне посластице које можете понети са собом на посао, у школу или на пут, ове домаће енергетске плочице су прави избор! Припремају се лако, без шећера и вештачких додатака, а пуне су природне енергије из овса, меда и бадема.
30. 09. 2025. у 11:21

ЧОКОЛАДНА ТОРТА: Шлаг, глазура и савршена сочност
Ако тражите савршену торту која изгледа као из витрине врхунске посластичарнице, а ипак је лако направити код куће, ова чоколадна торта је идеалан избор. Мекана и сочна какао основа, нежан крем од шлага и маскарпонеа, преливени баршунастом чоколадном глазуром – комбинација која се топи у устима.
30. 09. 2025. у 09:00

ИШЛЕРИ: Слатка традиција на тањиру
Ови прхки сендвич-колачићи, пореклом из средње Европе, у нашим крајевима су одавно постали симбол породичних окупљања и мирисне кухиње. Док се мирис ваниле и меда шири из рерне, ишлери враћају успомене и доказују да класични рецепти никада не излазе из моде.
29. 09. 2025. у 16:00

АМЕРИЧКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Мекани доручак који се топи у устима
Заборавите на класичне танке палачинке — ове меке и лагане америчке палачинке постаће ваш нови фаворит. Брзо се спремају, а резултат је неодољиво меко тесто које просто не можете да престанете да једете. Идеалне су за слатки почетак дана, уз мед, јаворов сируп или свеже воће.
29. 09. 2025. у 15:23

КАКО ЈЕ НАСТАЛА ПАВЛОВА ТОРТА? Направљена је у част једне жене почетком 20. века
ЗАНИМЉИВА прича коју сигурно нисте знали
28. 09. 2025. у 18:00

ЗИМНИЦА КОЈА МИРИШЕ НА УШУШКАНУ ЈЕСЕН: Рецепт за компот од јабука и крушака
КОМПОТ од крушака и јабука је здрав и укусан, а прави се врло једноставно.
28. 09. 2025. у 08:33

СНИКЕРС ТОРТА БЕЗ ПЕЧЕЊА: Рецепт за неодољиву посластицу
Ако сте љубитељи комбинације карамеле, кикирикија и чоколаде, ова Сникерс торта без печења освојиће вас на први залогај. Лако се прави, не захтева рерну и увек оставља утисак као да је реч о десерту из најбоље посластичарнице.
28. 09. 2025. у 08:22

ЈЕСЕЊА ЕКСПЛОЗИЈА УКУСА: Колач од боровница осваја на први залогај
АКО волите освежавајуће, воћне и мирисне посластице, колач од боровница је прави избор за вас.
27. 09. 2025. у 19:00

ЛЕШНИК ГНЕЗДА: Ситни колачићи за сваку прилику
Ови мали, чоколадни колачићи са лешницима одушевљавају својом једноставношћу и богатим укусом. Идеални су за празничне дане, али и као слaдак детаљ за сваки дан. Припрема је брза, а резултат – савршено хрскава гнезда са меканим пуњењем.
26. 09. 2025. у 12:00

КОЛАЧ ОД ПИСТАЋА: Кремасто уживање за сваки дан
Овај колач од пистаћа савршено спаја хрскаву подлогу, кремасту средину и благо слатки бели ганаш. Лепо изгледа на столу, а још боље укусује – идеалан је за празнике, посебне прилике или као посластица за сваки дан.
26. 09. 2025. у 11:02