САЛАТА ОД КИСЕЛИХ КРАСТАВАЦА, ПАПРИКЕ И ЦРВЕНОГ ЛУКА: Лагана и укусна салата

САЛАТА ОД КИСЕЛИХ КРАСТАВАЦА, ПАПРИКЕ И ЦРВЕНОГ ЛУКА: Лагана и укусна салата

Комбинација киселих краставаца, хрскаве паприке, слаткасте шаргарепе и ароматичног црвеног лука, уз једноставан, али ефектан дресинг, чини ову салату идеалном за сваку прилику. Послужите је уз роштиљ, печење или као самосталну ужину — и уживајте у освежавајућем укусу!

08. 10. 2025. у 23:22

КРОМПИР ЧОРБА: Домаћа, мирисна и заситна

КРОМПИР ЧОРБА: Домаћа, мирисна и заситна

Када пожеле да се врате укусу домаће кухиње, многи посежу за старим добрим рецептима попут кромпир чорбе. Ова верзија доноси нешто више – кремасту текстуру, мирис зачинског биља и пуноћу укуса захваљујући кобасици и богатом поврћу. Савршено јело за хладне дане или недељну вечеру уз породицу.

08. 10. 2025. у 13:37

ГОВЕЂА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ: Здрава чорба пуна укуса

ГОВЕЂА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ: Здрава чорба пуна укуса

Чорба је једно од оних јела које подсећа на дом, породицу и топлину. Прокељ, шаргарепа и млади кромпир дају свежину и пуноћу укуса, а лагано кувана говедина обезбеђује ситост и снагу. Ова чорба није само оброк, већ и прави загрљај у тањиру.

02. 10. 2025. у 17:01

КУПУС ЧОРБА СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПИРИНЧЕМ: Једноставно и заситно јело

КУПУС ЧОРБА СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПИРИНЧЕМ: Једноставно и заситно јело

Јело које се лако припрема, а пружа пуно укуса и ситости. Комбинација млевеног меса, купуса, пиринча и парадајза чини ову чорбу идеалном за хладне дане, али довољно лаганом да прија у свако доба године.

02. 10. 2025. у 16:19

ЧОРБА О БЕЛОГ ПАСУЉА И ПАРАДАЈЗА: Једноставно, здраво и пуно укуса

ЧОРБА О БЕЛОГ ПАСУЉА И ПАРАДАЈЗА: Једноставно, здраво и пуно укуса

Када немате много времена, а желите да поједете нешто што ће вас заситити и уједно хранити, ова чорба је идеалан избор. Лако се припрема, а сваки залогај пуца од укуса и хранљивости.

02. 10. 2025. у 11:12

КРЕМАСТА СУПА ОД ЛАЗАЊА: За хладне вечери, кремаста супа од лазања

КРЕМАСТА СУПА ОД ЛАЗАЊА: За хладне вечери, кремаста супа од лазања

Укус лазања сада можете уживати без пецања и печења – у кремастој, мирисној супи која греје душу. Све омиљене ароме италијанске кухиње у једној утешној чинији – рикота, моцарела и маринара сос савршено се слажу у кремастој супи од лазања.

01. 10. 2025. у 08:39

САЛАТА ОД ТИКВИЦА И ШАРГАРЕПЕ: Шарена, хрскава и мирисна салата

САЛАТА ОД ТИКВИЦА И ШАРГАРЕПЕ: Шарена, хрскава и мирисна салата

Савршено за сендвиче, за брз ручак или као освежавајућа ужина! Ова салата од тиквица и шаргарепе један је од оних рецепата који увек „нестане“ први из оставе. Хрскаво поврће, лагана киселост и мирис зачина чине је неодољивом. Ако је једном направите, постаће обавезан део ваше зимнице!

27. 09. 2025. у 10:50

КИСЕЛИ ПАРАДАЈЗ ЗА ЗИМУ: Слатко-кисела чаролија у тегли

КИСЕЛИ ПАРАДАЈЗ ЗА ЗИМУ: Слатко-кисела чаролија у тегли

Мали, чврсти парадајзи натопљени у мирисном расолу од белог лука, копра и сирћета постају права посластица. Слатко-кисели, освежавајући, са оном „домаћом нотом“ која враћа у детињство – ово је зимница коју сви обожавају.

27. 09. 2025. у 10:00

ДОМАЋИ ЧИМИЧУРИ: Аргентински сос који осваја

ДОМАЋИ ЧИМИЧУРИ: Аргентински сос који осваја

Чимичури је један од најпознатијих сосова аргентинске кухиње, који се најчешће служи уз печено месо, али се одлично слаже и са поврћем, рибом или свежим хлебом. Освежавајући и ароматичан, припрема се од неколико основних намирница и спреман је за само неколико минута.

26. 09. 2025. у 16:00

ПАПРИКА У СЕНФУ: Зимница пуна укуса

ПАПРИКА У СЕНФУ: Зимница пуна укуса

Кад крене сезона паприке, прави је тренутак да се спреми нешто што ће целе зиме красити трпезу. Паприка у сенфу је класик међу зимницом – благо кисела, пикантна и неодољиво мирисна. Савршено иде уз печење, рибу, али и уз домаћи хлеб као мали гурмански залогај.

19. 09. 2025. у 16:00

КРЕМАСТА ЧОРБА ОД КРОМПИРА И МЛЕВЕНОГ МЕСА: Чорба за целу породицу

КРЕМАСТА ЧОРБА ОД КРОМПИРА И МЛЕВЕНОГ МЕСА: Чорба за целу породицу

Топла и кремаста ова чорба са кромпиром и млевеним месом савршено је решење за обилан ручак или вечеру. Са додатком павлаке и ароматичног зачина, сваки залогај је право уживање.

16. 09. 2025. у 12:45