ЈАПАНСКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Боље него обичне, савршене су за доручак или вечеру (ВИДЕО)

ЈАПАНСКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Боље него обичне, савршене су за доручак или вечеру (ВИДЕО)

Како би вам јапанске палачинке испале ваздушасте и мекане битно је да беланца умутите у шне, а неопходно је да користите вишенаменско или брашно за колаче. За јапанске палачинке је потребно свега пар састојака и мало времена, а најбитније је да смесу умутите како треба.

26. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ПОХОВАНИ КАЧКАВАЉ: Помоћу овог трика ће сваки пут испасти савршено

ПОХОВАНИ КАЧКАВАЉ: Помоћу овог трика ће сваки пут испасти савршено

Рецепт за поховани качкаваљ је врло једноставан, али ипак постоји један трик помоћу ког ће бити исти као из ресторана. Наиме, тајна је у томе да качкаваљ ставите у замрзивач сат времена пре припреме.

21. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

КИКИРИКИ ПУТЕР: Рецепт који је бољи, здравији и јефтинији од куповног

КИКИРИКИ ПУТЕР: Рецепт који је бољи, здравији и јефтинији од куповног

Сладак, орашаст, кремаст и хрскав, рецепт за путер од кикирикија сигурно ће постати ваш нови омиљени намаз. Све што вам је потребно је процесор за храну и три једноставна састојка.

21. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ДА ЛИ СВИЊСКА МАСТ ИМА РОК ТРАЈАЊА? Ево како да знате да ли се покварила

ДА ЛИ СВИЊСКА МАСТ ИМА РОК ТРАЈАЊА? Ево како да знате да ли се покварила

Као и код већине масноћа која се користе у кулинарству и маст може да се поквари и ужегне. Иако свињска маст сигурно може да се држи на собној температури, у остави или на неком тамном месту, могућност да се поквари се знатно повећава када се температура не одржава константном. Уколико је чувате ван расхладног уређаја може да вам траје од четири до шест месеци, а рок трајања се продужава уколико је складиштите у фрижидеру, на чак годину дана.

20. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

КАКО НАЈБРЖЕ СКУВАТИ СЛАВСКО ЖИТО: Доносимо вам трик уз који ће свако зрно бити раскувано и растресито

КАКО НАЈБРЖЕ СКУВАТИ СЛАВСКО ЖИТО: Доносимо вам трик уз који ће свако зрно бити раскувано и растресито

Постоји трик којим можете убрзати кување славског жита и тако скратити време припреме. Све што је потребно да урадите је да дан раније потопите пшеницу у води и тако оставите док не кренете да је кувате сутрадан. На тај начин ће зрна омекшати и она ће се много брже скувати.

18. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ДА ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗА СВЕЧАНОМ ТРПЕЗОМ: Ове године направите најбољи славски колач уз једноставне савете

ДА ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗА СВЕЧАНОМ ТРПЕЗОМ: Ове године направите најбољи славски колач уз једноставне савете

Као и сваке године домаћице се труде да направе што боље славске колаче, а прављење савршеног колача може да буде изазов. Све домаћице се питају како да пронађу праве мере за колач, како да украси буду бели и оно најважније како да славски колач не попуца?

18. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

БОГОЈАВЉЕНСКЕ ПИХТИЈЕ: Спремају се на посебан начин по традиционалном рецепту

БОГОЈАВЉЕНСКЕ ПИХТИЈЕ: Спремају се на посебан начин по традиционалном рецепту

Српска православна црква и њени верници 19. јануара обележавају Богојављење, празник који са собом носи одређене обичаје и веровања. Једно од веровања која се везује за Богојављење јесте да се једу пихтије. Према традицији, пихтије се припремају на Крстовдан, када се обавезно пости, а једу се на Богојављење у част крштења Исуса Христа.

17. 01. 2025. у 16:00Новости онлине

ДА ПРСТЕ ПОЛИЖЕТЕ: Добро припремљен маринара или парадајз сос је први предуслов да вам свако јело успе (ВИДЕО)

ДА ПРСТЕ ПОЛИЖЕТЕ: Добро припремљен маринара или парадајз сос је први предуслов да вам свако јело успе (ВИДЕО)

Рецепт за маринара сос долази из Италије, тачније из Напуља. Ово је у принципу парадајз сос и користи се за многа јела. Италијанима је врло битно да се припреми како треба, а да бисте то постигли битно је да користите квалитетан пелат и да га дуго крчкате.

16. 01. 2025. у 13:00Новости онлине