КОЛИКО ДУГО РУСКА САЛАТА СМЕ ДА СТОЈИ У ФРИЖИДЕРУ: Савети како што дуже да уживате у укусу омиљене салате

КОЛИКО ДУГО РУСКА САЛАТА СМЕ ДА СТОЈИ У ФРИЖИДЕРУ: Савети како што дуже да уживате у укусу омиљене салате

Чувена руска салата, популарно јело на трпезама нарочито сада током празничних дана, може бити прави изазов када је у питању складиштење. Да бисте уживали у њеном укусу, а притом и сачували је у сигурним условима, важно је придржавати се неколико правила.

20. 04. 2025. у 10:00

СОК ОД КОПРИВЕ: Рецепт за освежавајући напитак пун витамина

СОК ОД КОПРИВЕ: Рецепт за освежавајући напитак пун витамина

Домаћи сокови су увек препорука за подизање имунитета, а сок од коприве умногоме томе може помоћи. Рецепт за сок од коприве је онај који ће вам увек бити при руци и којим ћете обрадовати укућане.

18. 04. 2025. у 14:30

ПРЕДЛОГ ЈЕЛОВНИКА ЗА ВЕЛИКИ ПЕТАК: Од предјела до дезерта, јела у којима ће уживати сви укућани

ПРЕДЛОГ ЈЕЛОВНИКА ЗА ВЕЛИКИ ПЕТАК: Од предјела до дезерта, јела у којима ће уживати сви укућани

Нека јела су таква да једноставно нисмо спремни никад да их се одрекнемо и у њима се ужива свим чулима. Велики петак је дан када се често сви окупе на породичном ручку, а ево шта је то што можете да спремите тако да цела породица ужива свим чулима.

17. 04. 2025. у 19:17

УСКРШЊА ГНЕЗДА ОД ТИКВИЦА: Савршена су за празничну трпезу као здрав и декоративан залогај

УСКРШЊА ГНЕЗДА ОД ТИКВИЦА: Савршена су за празничну трпезу као здрав и декоративан залогај

Комбинација свежег поврћа, јаја и пармезана даје лаган, али хранљив залогај који ће одушевити и одрасле и децу. Ово је сјајан начин да искористите поврће и донесете нешто ново и забавно међу традиционална ускршња јела.

17. 04. 2025. у 07:00

ШТА СВЕ ТРЕБА ДА СЕ НАЂЕ НА УСКРШЊОЈ ТРПЕЗИ: По старим обичајима уз јаја, јагњетина и рен имају посебну симболику

ШТА СВЕ ТРЕБА ДА СЕ НАЂЕ НА УСКРШЊОЈ ТРПЕЗИ: По старим обичајима уз јаја, јагњетина и рен имају посебну симболику

На Ускрс се у домовима православих верника након вишенедељног поста поставља мрсна трпеза. Спрема се печеница, најчешће прасе или јагње, меси се ускршња погача, а почасно место на столу припада јајима.

16. 04. 2025. у 08:30

ОВАКО ИТАЛИЈАНИ ПРАВЕ КУГЛОФ ЗА ВАСКРС: Невероватно је једноставан за припрему, а укус ће вас одушевити

ОВАКО ИТАЛИЈАНИ ПРАВЕ КУГЛОФ ЗА ВАСКРС: Невероватно је једноставан за припрему, а укус ће вас одушевити

За Васкршње празнике Италијани имају обичај да спремају слатки куглоф у чију средину стављају шарена јаја - тако им десерт уједно буде и декорација за сто.

11. 04. 2025. у 14:30

РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕНО КРЕМАСТ ДОМАЋИ МАСКАРПОНЕ: Потребна су вам само два састојка

РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕНО КРЕМАСТ ДОМАЋИ МАСКАРПОНЕ: Потребна су вам само два састојка

Маскарпоне је кремасти италијански сир који се користи у многим јелима, од популарних десерата попут тирамисуа до разних јела с тестенином. Откривамо како га лако можете направити код куће, и то од само два састојка.

06. 04. 2025. у 13:00

ПОСНИ ЦЕЗАР СЕНДВИЧ ОД ЛЕБЛЕБИЈА: Обрадујте најмилије оброком какав до сада нису пробали

ПОСНИ ЦЕЗАР СЕНДВИЧ ОД ЛЕБЛЕБИЈА: Обрадујте најмилије оброком какав до сада нису пробали

У питању је вегански "Цезар" сендвич од леблебија који се прави са укусним домаћим "Цезар" преливом без млека и уља, који му даје укусан укус чувене Цезар салате. Свеж црвени лук, као и парадајз и салата, овом сендвичу задаје леп "ударац" и додаје текстуру коју морате да пробате.

05. 04. 2025. у 07:00