![ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Ево шта треба да урадите пре пржења ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Ево шта треба да урадите пре пржења](/data/images/2024-02-12/451918_shutterstock-1170625852_kf.jpg?time=1736855952)
ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Ево шта треба да урадите пре пржења
Откривамо вам како да направите најбољи и најхрскавији домаћи помфрит!
14. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
![РЕЦЕПТ ЗА КУВАНУ РАКИЈУ: Топла шљивовица за хладне дане РЕЦЕПТ ЗА КУВАНУ РАКИЈУ: Топла шљивовица за хладне дане](/data/images/2025-01-10/562354_shutterstock-1658495065_kf.jpg?time=1736797313)
РЕЦЕПТ ЗА КУВАНУ РАКИЈУ: Топла шљивовица за хладне дане
Кувана ракија је рецепт који се практикује одавно на нашим просторима, нарочито током празника. Прави се по једноставну рецепту, брзо и лако!
13. 01. 2025. у 20:41Новости онлине
![НЕ БАЦАЈТЕ СТАРИ ХЛЕБ: Направите француски тост НЕ БАЦАЈТЕ СТАРИ ХЛЕБ: Направите француски тост](/data/images/2025-01-10/562322_shutterstock-1314471524_kf.jpg?time=1736756436)
НЕ БАЦАЈТЕ СТАРИ ХЛЕБ: Направите француски тост
Одушевите укућане за доручак овим укусним јелом.
13. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
![КОЛИКО КВАСЦА ИДЕ НА КИЛОГРАМ БРАШНА: Да вам свако тесто савршено нарасте КОЛИКО КВАСЦА ИДЕ НА КИЛОГРАМ БРАШНА: Да вам свако тесто савршено нарасте](/data/images/2024-05-27/488680_shutterstock-kvasac_kf.jpg?time=1736652447)
КОЛИКО КВАСЦА ИДЕ НА КИЛОГРАМ БРАШНА: Да вам свако тесто савршено нарасте
Многе жене, посебно оне које немају пуно искуства у кухињи мучи питање колико је потребно ставити квасца у тесто када желимо нешто да направимо.
12. 01. 2025. у 15:00Новости онлине
![НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ МАСЛАЦ: Рецепт је врло једноставан, а укус куповног не може ни да парира оваквом путеру НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ МАСЛАЦ: Рецепт је врло једноставан, а укус куповног не може ни да парира оваквом путеру](/data/images/2025-01-10/562177_shutterstock-2477343311_kf.jpg?time=1736520550)
НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ МАСЛАЦ: Рецепт је врло једноставан, а укус куповног не може ни да парира оваквом путеру
Ако волите да једете маслац и имате га стално у фрижидеру, није наодмет да вам откријемо како да га направите код куће од само два састојка.
10. 01. 2025. у 14:00Новости онлине
![КАКО ДА ВАМ УШТИПЦИ НЕ БУДУ МАСНИ: У тесто додајте само један састојак и неће упити ни кап уља КАКО ДА ВАМ УШТИПЦИ НЕ БУДУ МАСНИ: У тесто додајте само један састојак и неће упити ни кап уља](/data/images/2023-08-08/383899_ustipci_kf.jpg?time=1736491872)
КАКО ДА ВАМ УШТИПЦИ НЕ БУДУ МАСНИ: У тесто додајте само један састојак и неће упити ни кап уља
Уштипци су чест избор за доручак на нашим просторима. Обично их домаћице служе уз сир и кајмак, а понекад и уз домаћи џем. Међутим, дешава се да буду превише масни и да чак ни убрус на којем су се уштипци цедили не помаже. Међутим, постоји неколико начина који ће вам помоћи да пржено тесто не упије ни кап масти или уља.
10. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
![ИСКОРИСТИТЕ ОСТАТКЕ ХРАНЕ ОД БОЖИЋА: Не бацајте ништа, ево како да направите укусне оброке ИСКОРИСТИТЕ ОСТАТКЕ ХРАНЕ ОД БОЖИЋА: Не бацајте ништа, ево како да направите укусне оброке](/data/images/2025-01-08/561579_shutterstock-2235723077_kf.jpg?time=1736338819)
ИСКОРИСТИТЕ ОСТАТКЕ ХРАНЕ ОД БОЖИЋА: Не бацајте ништа, ево како да направите укусне оброке
Припремите скроз нова јела од остатака хране од Божића.
08. 01. 2025. у 12:59Новости онлине
![ЗНАТЕ ЛИ ШТА ЈЕ ПЕШТ? Људи су га јели на селу како би зими имали енергије ЗНАТЕ ЛИ ШТА ЈЕ ПЕШТ? Људи су га јели на селу како би зими имали енергије](/data/images/2025-01-03/560546_shutterstock1627720459-830x553_kf.jpg?time=1736222355)
ЗНАТЕ ЛИ ШТА ЈЕ ПЕШТ? Људи су га јели на селу како би зими имали енергије
Пешт је мешавина млевене сланине (или свињске масти) са белим луком, сољу и понекад зачинима попут паприке.
07. 01. 2025. у 12:00Новости онлине
![ПУЊЕНЕ КОРПИЦЕ САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО: Лако се праве, декоративне су, а укус је фантастичан ПУЊЕНЕ КОРПИЦЕ САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО: Лако се праве, декоративне су, а укус је фантастичан](/data/images/2024-11-19/546953_korpice-sa-piletinom_kf.jpg?time=1736222292)
ПУЊЕНЕ КОРПИЦЕ САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО: Лако се праве, декоративне су, а укус је фантастичан
Код овог рецепта можете надев да мењате и прилагођавата вашем укусу.
07. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
![ГРЧКИ КОЛАЧИЋИ МЕЛОМАКАРОНИ: Обавезно морају да се нађу на вашој Божићној трпези ГРЧКИ КОЛАЧИЋИ МЕЛОМАКАРОНИ: Обавезно морају да се нађу на вашој Божићној трпези](/data/images/2024-12-30/559704_shutterstock-1572288598_kf.jpg?time=1736117301)
ГРЧКИ КОЛАЧИЋИ МЕЛОМАКАРОНИ: Обавезно морају да се нађу на вашој Божићној трпези
Меломакарона је, поред гурабија, традиционални грчки Божићни колач, без ког се ни једна грчка кућа у време празника не може ни замислити. Наиме то су колачићи са медом, каранфилићем и циметом, због чега њихови домови у ово доба године предивно миришу.
06. 01. 2025. у 16:00Новости онлине
![КАКО СЕ ПРАВИ ВОЈВОЂАНСКА ЧЕСНИЦА ЗА БОЖИЋ: Слатка пита са сувим грожђем и медом КАКО СЕ ПРАВИ ВОЈВОЂАНСКА ЧЕСНИЦА ЗА БОЖИЋ: Слатка пита са сувим грожђем и медом](/data/images/2024-12-31/559871_shutterstock-225184828_kf.jpg?time=1736117195)
КАКО СЕ ПРАВИ ВОЈВОЂАНСКА ЧЕСНИЦА ЗА БОЖИЋ: Слатка пита са сувим грожђем и медом
После раскошног божићног ручка послужите и војвођанску чесницу, чувену слатку питу са сувим грожђем и медом. Обичаји зависе од краја до краја, па се тако у Војводини уместо погаче прави слатка пита са медом, орасима и сувим грожђем. Укусом доста подсећа на баклаву, па вам предлажемо да направите војвођанску чесницу као колач после ручка.
06. 01. 2025. у 13:00Новости онлине
![ЕВО КАКО ТРЕБА ДА ИЗГЛЕДА ТРПЕЗА ЗА БОЖИЋ: Стари обичај је да се на столу нађе ових 7 јела ЕВО КАКО ТРЕБА ДА ИЗГЛЕДА ТРПЕЗА ЗА БОЖИЋ: Стари обичај је да се на столу нађе ових 7 јела](/data/images/2025-01-03/560584_shutterstock-1885420603_kf.jpg?time=1736116903)
ЕВО КАКО ТРЕБА ДА ИЗГЛЕДА ТРПЕЗА ЗА БОЖИЋ: Стари обичај је да се на столу нађе ових 7 јела
Стари обичај је да се на Божић на вашој трпези нађе бар седам јела, јер она симболишу срећу и благостање, односно да ћете читаве године имати шта да једете. Обичај потиче још из старих времена када није било довољно намирница и свако јело је симболисало један дан у недељи, зато их је обавезно било седам на трпези. Сазнајте и шта треба да се нађе на трпези.
06. 01. 2025. у 12:00Новости онлине
![САВРШЕНЕ ЗА БАДЊИ ДАН: Три најлепша рецепта за посне слане куглице које се топе под непцима САВРШЕНЕ ЗА БАДЊИ ДАН: Три најлепша рецепта за посне слане куглице које се топе под непцима](/data/images/2024-12-30/559580_392473-ehalme-ff_kf.jpg?time=1736041564)
САВРШЕНЕ ЗА БАДЊИ ДАН: Три најлепша рецепта за посне слане куглице које се топе под непцима
Идеја за посне специјалитете никад доста, а ако се једноставно праве и укусни су, онда сте направили пун погодак . Брзо и лако се спремају, декоративне су и преукусне.
05. 01. 2025. у 13:00Новости онлине
![СВЕ О ЧЕСНИЦИ: Када и како се припрема, које врсте постоје и зашто се ставља новчић? СВЕ О ЧЕСНИЦИ: Када и како се припрема, које врсте постоје и зашто се ставља новчић?](/data/images/2024-01-04/440264_shutterstock-1241706997_kf.jpg?time=1736041458)
СВЕ О ЧЕСНИЦИ: Када и како се припрема, које врсте постоје и зашто се ставља новчић?
Православни верници Божић славе 7. јануара, када се породица окупља око богате трпезе и проводи дан у љубави и захвалности. Уколико говоримо о храни, чесница је незаобилазни део наше традиције и ломи се за доручак.
05. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
![КАВУРМА: Јужњачки специјалитет који прави гурмани обожавају КАВУРМА: Јужњачки специјалитет који прави гурмани обожавају](/data/images/2023-02-24/323241_dzigerica_kf.jpg?time=1735852003)
КАВУРМА: Јужњачки специјалитет који прави гурмани обожавају
Кавурма се највише спрема на југу Србије и представља врсту јела направљену од изнутрица.
03. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
![ПОСНИ ЧВАРЦИ: Не заостају за оригиналом, праве се врло лако и изузетно су укусни ПОСНИ ЧВАРЦИ: Не заостају за оригиналом, праве се врло лако и изузетно су укусни](/data/images/2024-03-15/462635_shutterstock-624908987_kf.jpg?time=1735750626)
ПОСНИ ЧВАРЦИ: Не заостају за "оригиналом", праве се врло лако и изузетно су укусни
Чварци су једно од највољенијих предјела или додатака јелу, а добра вест је да постоји начин да их направите и у посној варијанти. Овај једноставан рецепт омогућава вам да уживате у правом зимском специјалитету на потпуно посан начин.
02. 01. 2025. у 15:00Новости онлине
![РОЛАТ СА ШУНКОМ: Савршено предјело за сваку прилику РОЛАТ СА ШУНКОМ: Савршено предјело за сваку прилику](/data/images/2024-12-31/559905_shutterstock-2503167653_kf.jpg?time=1735750593)
РОЛАТ СА ШУНКОМ: Савршено предјело за сваку прилику
Ролат са шунком брзо је и једноставно решење за укусно предјело, а уз лако прилагодљиво пуњење, савршен је за сваки укус.
02. 01. 2025. у 13:00Новости онлине
![НИКАКО НЕ ЈЕДИТЕ ПИЛЕТИНУ: Народно веровање - Спремите ову храну, донеће вам срећу и благостање у новој години НИКАКО НЕ ЈЕДИТЕ ПИЛЕТИНУ: Народно веровање - Спремите ову храну, донеће вам срећу и благостање у новој години](/data/images/2024-12-27/558886_shutterstock-447101227_kf.jpg?time=1735546790)
НИКАКО НЕ ЈЕДИТЕ ПИЛЕТИНУ: Народно веровање - Спремите ову храну, донеће вам срећу и благостање у новој години
Према народном веровању постоји храна која мора да се нађе на вашој трпези за Нову годину јер доноси срећу и благостање.
30. 12. 2024. у 09:00Новости онлине
![ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАЈА: Слатко кремасто пиће савршено за престојеће празнике ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАЈА: Слатко кремасто пиће савршено за престојеће празнике](/data/images/2024-12-26/558386_shutterstock-2228718935_kf.jpg?time=1735433602)
ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАЈА: Слатко кремасто пиће савршено за престојеће празнике
Ликер од јаја се чува у фрижидеру и сервира потпуно хладан. У различитим земљама постоје различите верзије овог ликера, али у сваком рецепту основу чине умућена јаја.
29. 12. 2024. у 15:00Новости онлине
![ЧОКОЛАДНЕ ПРОФИТЕРОЛЕ: Укусне и кремасте таман су идеалне за један залогај ЧОКОЛАДНЕ ПРОФИТЕРОЛЕ: Укусне и кремасте таман су идеалне за један залогај](/data/images/2024-12-18/556068_shutterstock-2327404689_kf.jpg?time=1735433581)
ЧОКОЛАДНЕ ПРОФИТЕРОЛЕ: Укусне и кремасте таман су идеалне за један залогај
Слаткиш за залогај довољан да поправи расположење. За овај десерт кажу да потиче из Француске, али се толико проширио да га сви често једемо.
29. 12. 2024. у 13:00Новости онлине
![ОТКРИВАМО КАКО ДА НАПРАВИТЕ ТЕРИЈАКИ СОС: Слатко кисели умак идеалан за све врсте меса ОТКРИВАМО КАКО ДА НАПРАВИТЕ ТЕРИЈАКИ СОС: Слатко кисели умак идеалан за све врсте меса](/data/images/2024-12-26/558566_shutterstock-1546809386_kf.jpg?time=1735433523)
ОТКРИВАМО КАКО ДА НАПРАВИТЕ ТЕРИЈАКИ СОС: Слатко кисели умак идеалан за све врсте меса
Теријаки сос је пореклом из Јапана, али је врло популаран у целом свету и једе се уз месо или салате.
29. 12. 2024. у 09:00Новости онлине
![РЕЦЕПТ ЗА НОВОГОДИШЊИ ПУНЧ: Пикантни напитак идеалан за празнике РЕЦЕПТ ЗА НОВОГОДИШЊИ ПУНЧ: Пикантни напитак идеалан за празнике](/data/images/2024-12-12/554582_shutterstock-2548462047_kf.jpg?time=1735335140)
РЕЦЕПТ ЗА НОВОГОДИШЊИ ПУНЧ: Пикантни напитак идеалан за празнике
Новогодишњи пунч је традиционално пиће које утемељује дух празника, савршено за загревање вечери и стварање атмосфере добродошлице.
28. 12. 2024. у 11:00
![ЧОКОЛАДНИ МАФИНИ: Припремите омиљени слаткиш за све генерације ЧОКОЛАДНИ МАФИНИ: Припремите омиљени слаткиш за све генерације](/data/images/2024-02-07/450389_shutterstock-1057810901_kf.jpg?time=1735295292)
ЧОКОЛАДНИ МАФИНИ: Припремите омиљени слаткиш за све генерације
Овај рецепт за чоколадне мафине је веома једноставан и сама припрема траје јако кратко.
27. 12. 2024. у 11:00
![ТРИК ЗЛАТА ВРЕДАН: Одледите месо или другу намирницу за рекордних 10 минута ТРИК ЗЛАТА ВРЕДАН: Одледите месо или другу намирницу за рекордних 10 минута](/data/images/2024-12-26/558449_shutterstock-2041593824_kf.jpg?time=1735236624)
ТРИК ЗЛАТА ВРЕДАН: Одледите месо или другу намирницу за рекордних 10 минута
Давно заборављени трик како да одмрзнете месо за само десет минута.
26. 12. 2024. у 15:30Новости онлине