ВЕРОВАЊЕ СТАРО ВЕКОВИМА: Ставите један састојак у славски колач за срећу и здравље породице током целе године
МИРИС и присуство овог састојка симболизују љубав, заједништво и благослов за све чланове породице, а многи верују да без њега славски колач није потпун.
06. 11. 2025. у 22:02
ЛИСНАТИ ШТАПИЋИ СА БРИ СИРОМ И ЏЕМОМ ОД МАЛИНЕ: Елегантно, једноставно и неодољиво!
КРЕМАСТИ бри, слатко-киселкаст џем од малине и мирис свежег тимијана стварају савршену равнотежу укуса. Идеални су као предјело уз чашу вина, као грицкалица за празнични сто или брза, а ефектна закуска.
06. 11. 2025. у 13:00
РЕЦЕПТ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНО СЛАВСКО ЖИТО: Послушајте савете искусних домаћица
ЕВО како да спремите право, традиционално жито за славу.
05. 11. 2025. у 20:00
ЈАФА ОБЛАНДА: Савршена комбинација чоколаде, поморанџе и хрскавих обланди!
Идеалан колач за славе, празнике или сваку прилику када желите да засладите тренутке с најмилијима. Једноставан за припрему, без печења и увек успе из првог пута — а укус… незабораван!
05. 11. 2025. у 10:00
ЧОКО ОРАНЖ КОЦКЕ: Слатка хармонија чоколаде и поморанџе
Када се мирис чоколаде стопи са свежином поморанџе, добијате десерт који осваја сва чула! Ове чоко-оранж коцке су савршен спој богатог укуса, нежне текстуре и цитрусне ноте која освежава сваки залогај.
05. 11. 2025. у 09:24
ЗДРАВА ПОСЛАСТИЦА ОД ОВСЕНИХ ПАХУЉИЦА И ЈАБУКА: Сладак ужитак без гриже савести
Желите нешто слатко, а да је ипак здраво? Припремите овај хлеб од овсених пахуљица, јабука и сувог грожђа – лаган је, мирисан и пун укуса. Брзо се прави, а цела кућа ће замирисати на домаћи колач из детињства.
03. 11. 2025. у 12:00
ПОСНИ ГРЛИЈАШ КОЛАЧ – Старинска сласт која осваја на први залогај
Мирис карамела, ораха и чоколаде који испуњава кухињу враћа нас у детињство. Грлијаш колач је једна од оних посластица које се праве с љубављу и стрпљењем.
03. 11. 2025. у 11:00
ПОСНА МЕДЕНА ПИТА: Мирис меда, карамеле и лешника испуниће целу кућу!
Ова посна медена пита спаја традиционални укус медених кора са савршено кремастим карамел филом и примамљивом чоколадном нотом. Савршена за славе, пост и свечане прилике – ова пита доказује да посни колачи могу бити и раскошни и неодољиви!
03. 11. 2025. у 09:44
ПОСНЕ ОРАХ КОЦКЕ: Једноставан за припрему, а изгледом и укусом не заостаје ни за једним „мрсним“ колачем!
Када пожелите нешто слатко током поста, ове посне орах коцке биће прави избор. Лагана кора, освежавајући лимунски фил и богати чоколадно-орахов слој чине савршену комбинацију укуса.
02. 11. 2025. у 21:35
СЛАТКА ПРОЈА ОД ВОЋА И ТЕСТА: Старински колач који су правиле наше баке
АКО волите старе, једноставне и проверене колаче који миришу на детињство и бакин шпорет, ова слатка проја од воћа и теста биће ваш нови омиљени рецепт. Прави се брзо, без миксера и без грешке, а укус – као из најбољих времена.
02. 11. 2025. у 18:04
УКУСНИ КОЛАЧИЋИ СА ПАВЛАКОМ И СУВИМ ГРОЖЂЕМ: Мирисни, мрвичасти и пуни укуса
Ови колачићи са павлаком и сувим грожђем враћају тај мирис и укус детињства. Меки су, мрвичасти, нежно слатки и одлични за сваку прилику – било као послужење гостима, школска ужина или мали тренутак уживања уз шољицу чаја.
01. 11. 2025. у 11:11
ЗЛАТНЕ КОЦКЕ СА ЛЕШНИЦИМА И ЧОКОЛАДОМ: Меки, мирисни и неодољиво укусни!
Ови колачићи спајају карамелни шмек смеђег шећера, богатство путера и хрскавост печених лешника. Свака коцка је мали залогај златне чоколадне среће, идеалан уз кафу, чај или као посластица за посебне прилике.
01. 11. 2025. у 10:33
БЕЛЕ МАК ШТАНГЛИЦЕ: Неодолљива комбинација мака и беле чоколаде
Ако волите колаче који изгледају једноставно, а укусом освајају све редом – беле мак штангле су прави избор за вас! Спој финог мака и кремасте беле чоколаде даје невероватну равнотежу укуса – довољно слатко, а опет освежавајуће и лагано.
30. 10. 2025. у 13:30
ЧОКО БАДЕМ КУГЛИЦЕ: Здрава посластица феноменалног укуса
Када пожелите нешто слатко, а да при том не направите „грешку“ у исхрани – чоко-бадем куглице су прави избор! Припрема траје свега неколико минута, не захтева рерну ни компликоване поступке, а резултат је здрав, енергетски залогај који ће вас одушевити већ на први укус.
30. 10. 2025. у 12:30
БРАУНИ СА КРЕМ СИРОМ И БУНДЕВОМ: Јесењи хит у кухињи
Ови браунији са крем сиром и бундевом савршен су спој топлих јесењих зачина, свиленкасте текстуре и дубоке чоколадне ароме. Идеални су за породична дружења, празничне трпезе или као слатки залогај уз поподневну кафу.
30. 10. 2025. у 10:39
КИНДЕР ОБЛАНДА: Рецепт за неодољиву посластицу - Меко, хрскаво и чоколадно!
МЕКО, кремасто, хрскаво и чоколадно — све у једном залогају! Савршене су за славу, празничну трпезу или као слатки залогај уз кафу, јер спајају арому киндер чоколаде са домаћим шмеком.
28. 10. 2025. у 20:00
СИТНИ КОЛАЧИ ЗА СЛАВУ: Четири старинске посластице које освајају чаробним укусом (РЕЦЕПТИ)
ОВИ ситни колачи су нарочито згодни за припрему у време сезоне слава. Са њима не можете да погрешите, а додатан плус је што се спремају очас посла.
28. 10. 2025. у 15:36
ГРЧКА ТОРТА КОЈА СЕ ПАМТИ: Кремасти класик за сваку свечану трпезу
ГРЧКА торта је раскошна и кремаста посластица која спаја лагане орашасте коре и богат, чоколадно–кексасти фил.
28. 10. 2025. у 13:30
ДУНАВСКИ ВАЛОВИ: Слатки класик који осваја све генерације
Класичан колач који спаја сочан бисквит, киселкасте вишње, нежну ванила крему и богат чоколадни прелив. Једноставан за припрему, а изгледом и укусом увек оставља утисак – савршен десерт за сваку прилику.
27. 10. 2025. у 19:00
ПОСНЕ ОБЛАНДЕ СА ЕУРОКРЕМОМ И ЛЕШНИКОМ: Идеалне за славску трпезу
Кад пожелите нешто брзо, чоколадно и посно – ове обланде су прави избор! Кремаст фил, хрскави листови и мирис чоколаде и лешника чине их савршеном посластицом уз кафу или чај.
27. 10. 2025. у 18:00
ПАЛАЧИНКЕ СА БРЕСКВОМ: Мирисне, лагане и пуфнасте
Ове палачинке од брескви савршене су за викенд доручак или слатку поподневну ужину. Комадићи свежег воћа дају им природну слаткоћу и сочност, а у комбинацији са медом и шећером у праху добијају укус као из најбољег кафића.
27. 10. 2025. у 15:00
ЧИЗКЕЈК СА ЦИМЕТОМ И КРЕМАСТИМ ПРЕЛИВОМ: Колач који мирише на јесен
Кремаст, нежан и мирисан — овај чизкејк је прави ужитак за љубитеље суптилних зачина и мекане текстуре. Циметова подлога и благо зачињен фил дају му јесењи карактер, док га лагани кремасти прелив чини свечано елегантним. Савршен је уз шољицу кафе или као звезда празничне трпезе.
27. 10. 2025. у 14:00
ПУДИНГ ОД БУНДЕВЕ СА ОРАСИМА И ЏЕМОМ: Савршен дезерт који мирише на јесен
КРЕМАСТ, баршунаст и пун укуса – овај пудинг од бундеве спаја све што волимо у јесењим данима. Нежна слаткоћа, мирис цимета и хрскави ораси чине га дезертом који греје и тело и душу. Једноставан за припрему, а изгледа као посластица из старинске кухиње.
27. 10. 2025. у 12:25
ТУРСКИ ДЕСЕРТ ГОТОВ ЗА 15 МИНУТА: Прави се од гриза и чоколаде и не пече се
САВРШЕН је за изненадне госте
26. 10. 2025. у 19:00