ЧОКОЛАДНА ПАЛАЧИНКА СА СЛАДОЛЕДОМ: Десерт који осваја на први залогај

ЧОКОЛАДНА ПАЛАЧИНКА СА СЛАДОЛЕДОМ: Десерт који осваја на први залогај

Када се класична, танка палачинка сретне са кремастим сладоледом и топлим чоколадним сосом, добијамо посластицу која буди сва чула. Савршена комбинација топлог и хладног, меканог и глатког, овај десерт не само да изгледа спектакуларно, већ и доноси дашак луксуза у свакодневну трпезу.

03. 10. 2025. у 08:41

ПАУНД КОЛАЧ СА КРЕМ СИРОМ И ОРАСИМА: Рецепт за традиционални енглески колач

ПАУНД КОЛАЧ СА КРЕМ СИРОМ И ОРАСИМА: Рецепт за традиционални енглески колач

Када пожелите да на столу имате посластицу која спаја једноставност припреме и богатство укуса, паунд колач је прави избор. Овај класични десерт, пореклом из енглеске кухиње, добио је име по томе што се у оригиналу правио од једнаких делова брашна, путера, јаја и шећера.

03. 10. 2025. у 08:00

КАРАМЕЛ ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК: Рецепт за чоколадну чаролију

КАРАМЕЛ ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК: Рецепт за чоколадну чаролију

Чоколада, карамел, кремасти сир и хрскава кора — све то у једној савршеној посластици која се топи у устима. Идеалан је за празнике, славља, или било коју прилику када желите да импресионирате своје госте или једноставно наградите себе.

02. 10. 2025. у 23:22

КОЛАЧ ОД БУНДЕВЕ СА ЛАТЕ КРЕМОМ: Рецепт за јесење уживање

КОЛАЧ ОД БУНДЕВЕ СА ЛАТЕ КРЕМОМ: Рецепт за јесење уживање

Мек, мирисан и сасвим јесењи — овај колач од печене бундеве са лате кремом и благом аромом зачина идеалан је за викенд поподне или празнични сто. Прави се од једноставних састојака , а резултат је потпуно домаћи ужитак.

02. 10. 2025. у 12:40

КОЛАЧИЋИ ОД БРЕСКВИ У КАЛУПУ ЗА МАФИНЕ: Сочна посластица за све прилике

КОЛАЧИЋИ ОД БРЕСКВИ У КАЛУПУ ЗА МАФИНЕ: Сочна посластица за све прилике

Ако тражите десерт који је и леп на изглед и неодољивог укуса, ови колачићи од брескви су прави избор. Комбинација карамелизованог воћа и мекане, влажне коре ујединиће се у малим залогајима који миришу на лето. Припрема је једноставна, а резултат је ефектан колач који ће одушевити и госте и укућане.

01. 10. 2025. у 22:19

ДОМАЋЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ПЛОЧИЦЕ: Здрав залогај пун укуса и енергије

ДОМАЋЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ПЛОЧИЦЕ: Здрав залогај пун укуса и енергије

Ако волите брзе, здраве и укусне посластице које можете понети са собом на посао, у школу или на пут, ове домаће енергетске плочице су прави избор! Припремају се лако, без шећера и вештачких додатака, а пуне су природне енергије из овса, меда и бадема.

30. 09. 2025. у 11:21

ЧОКОЛАДНА ТОРТА: Шлаг, глазура и савршена сочност

ЧОКОЛАДНА ТОРТА: Шлаг, глазура и савршена сочност

Ако тражите савршену торту која изгледа као из витрине врхунске посластичарнице, а ипак је лако направити код куће, ова чоколадна торта је идеалан избор. Мекана и сочна какао основа, нежан крем од шлага и маскарпонеа, преливени баршунастом чоколадном глазуром – комбинација која се топи у устима.

30. 09. 2025. у 09:00

ИШЛЕРИ: Слатка традиција на тањиру

ИШЛЕРИ: Слатка традиција на тањиру

Ови прхки сендвич-колачићи, пореклом из средње Европе, у нашим крајевима су одавно постали симбол породичних окупљања и мирисне кухиње. Док се мирис ваниле и меда шири из рерне, ишлери враћају успомене и доказују да класични рецепти никада не излазе из моде.

29. 09. 2025. у 16:00

АМЕРИЧКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Мекани доручак који се топи у устима

АМЕРИЧКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Мекани доручак који се топи у устима

Заборавите на класичне танке палачинке — ове меке и лагане америчке палачинке постаће ваш нови фаворит. Брзо се спремају, а резултат је неодољиво меко тесто које просто не можете да престанете да једете. Идеалне су за слатки почетак дана, уз мед, јаворов сируп или свеже воће.

29. 09. 2025. у 15:23

СНИКЕРС ТОРТА БЕЗ ПЕЧЕЊА: Рецепт за неодољиву посластицу

СНИКЕРС ТОРТА БЕЗ ПЕЧЕЊА: Рецепт за неодољиву посластицу

Ако сте љубитељи комбинације карамеле, кикирикија и чоколаде, ова Сникерс торта без печења освојиће вас на први залогај. Лако се прави, не захтева рерну и увек оставља утисак као да је реч о десерту из најбоље посластичарнице.

28. 09. 2025. у 08:22

ЛЕШНИК ГНЕЗДА: Ситни колачићи за сваку прилику

ЛЕШНИК ГНЕЗДА: Ситни колачићи за сваку прилику

Ови мали, чоколадни колачићи са лешницима одушевљавају својом једноставношћу и богатим укусом. Идеални су за празничне дане, али и као слaдак детаљ за сваки дан. Припрема је брза, а резултат – савршено хрскава гнезда са меканим пуњењем.

26. 09. 2025. у 12:00

КОЛАЧ ОД ПИСТАЋА: Кремасто уживање за сваки дан

КОЛАЧ ОД ПИСТАЋА: Кремасто уживање за сваки дан

Овај колач од пистаћа савршено спаја хрскаву подлогу, кремасту средину и благо слатки бели ганаш. Лепо изгледа на столу, а још боље укусује – идеалан је за празнике, посебне прилике или као посластица за сваки дан.

26. 09. 2025. у 11:02

МИРИСНИ КОЛАЧИЋИ ОД ПОМОРАНЏЕ: Посластица која осваја на први залогај!

МИРИСНИ КОЛАЧИЋИ ОД ПОМОРАНЏЕ: Посластица која осваја на први залогај!

ТОПЛИ, нежни и мирисни колачићи од поморанџе идеалан су избор за све љубитеље домаћих посластица. Једноставни су за припрему, а њихов свеж цитрусни укус уноси дозу сунца у сваку прилику – било да их послужите уз кафу, чај или као лагани десерт после ручка.

25. 09. 2025. у 21:43

МОСКВА ШНИТ: Торта која осваја спојем воћа и орашастих плодова

МОСКВА ШНИТ: Торта која осваја спојем воћа и орашастих плодова

Москва шнит је једна од оних торти која никога не оставља равнодушним. Лагане коре са орасима и лешницима, богат крем од жуманаца, а затим сочне вишње, ананас и хрскави лешници – све то заједно чини десерт који осваја на први залогај. Идеална је за свечане прилике, али и онда када желите да импресионирате своје госте.

25. 09. 2025. у 08:51

КРЕМ КАКАО КОКОС КОЛАЧ: Рецепт за троструко уживање

КРЕМ КАКАО КОКОС КОЛАЧ: Рецепт за троструко уживање

Ако тражите посластицу која спаја богату чоколадну арому и нежну свежину кокоса, овај колач је прави избор. Његов мекани какао бисквит, баршунасти ванила крем и мирисни кокосни слој чине савршену комбинацију укуса и текстура

24. 09. 2025. у 18:58

ЧОКОЛАДНА МУС ТОРТА СА МАЛИНАМА: Слатка сензација за сваку прилику

ЧОКОЛАДНА МУС ТОРТА СА МАЛИНАМА: Слатка сензација за сваку прилику

Комбинација богате тамне чоколаде и свежег бобичастог воћа даје овом чизкејку неодољиву ноту. Савршен је као елегантан дезерт за свечану трпезу или као посластица уз поподневну кафу.

23. 09. 2025. у 19:00