УОБИЧАЈЕНО питање свих оних који одлуче да пазе на своју исхрану јесте то да ли и колико чоколаде могу да поједу на дневном нивоу, а да им то не наруши здравље. Дијетичарке Сузи Бурел и Леане Вард откривају како да једете чоколаду а да у исто време створите осећај ситости са једном до две коцкице чоколаде.
КАДА се помене регулисање шећера у крви, већина људи одмах помисли на очигледне ствари – избацивање слаткиша, избегавање газираних пића и прескакање дезерата. Ипак, стручњаци упозоравају да регулисање шећера у крви није само условљено одрицањем од слатког, те да постоји доста намирница које делују безопасно, а у ствари знатно подижу шећер, а ми то често ни не приметимо.
НАЧИН на који мозак, кроз стечено искуство, учи да се носи са инстинктивним страховима и да их превазилази предмет је најновијег истраживања научника из Велике Британије.
Bara
03.08.2021. 23:11
Čokolada se jede u društvu,barem u Srbiji.