МЛЕКО СМАЊУЈЕ РИЗИК: Како спречити ризик од кардиоваскуларних болести

В. Н.

16. 10. 2021. у 11:00

ЉУДИ који више уносе млечне масти имају мањи ризик од кардиоваскуларних болести од оних са ниским уносом, према новом истраживању.

МЛЕКО СМАЊУЈЕ РИЗИК: Како спречити ризик од кардиоваскуларних болести

Фото: Depositphotos

Међународни тим научника проучавао је потрошњу 4.150 шездесетогодишњака у Шведској, земљи с једним од највећих светских нивоа производње и потрошње млечних производа, мерењем нивоа одређене масне киселине у крви која се углавном налази у млечној храни.

Стручњаци су их затим пратили у просеку 16 година како би проматрали колико је њих имало срчане, мождане и друге озбиљне последице у циркулацији, а колико је њих умрло.

Након статистичког прилагођавања за друге познате факторе ризика од кардиоваскуларних болести, укључујући доба, приход, начин живота, прехрамбене навике и друге болести, истраживачи су открили да су они с високим нивоом масних киселина - што указује на висок унос млечних масти - имали најмањи ризик кардиоваскуларних болести.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ЗГРОЖЕНА! Ово је најновији услов за Русе у вези Олимпијских игара Париз 2024