ОПРЕЗНО СА СОДОМ БИКАРБОНОМ: Киселину из желуца ублажите и без лекова

В. Н.

08. 07. 2022. у 19:50

КАДА се ради о осећају рефлукса, или у народу познатије осећај киселине након оброка најбоље је избегавати намирнице које до тога доводе и радити на превенцији.

ОПРЕЗНО СА СОДОМ БИКАРБОНОМ: Киселину из желуца ублажите и без лекова

Фото Shutterstock

Према речима др Срђана Марковића, гастроентеролога, и преједање и прекомеран унос хране може довести до тог осећаја.

- Најпознатији народски лек за ублажавање киселине је свакако сода бикарбона која је по свом саставу база и неутралише киселину - каже др Марковић. - Међутим прекомерна и учестала употреба соде бикарбоне, може довести до обрнутог ефекта те појачаног лучења киселине, а такође постоје и одређене контраиндикације за примену соде бикарбоне.

Фото Архива

др Срђан Марковић, гастроентеролог

Чајеви од менте и пеперминта добро су решење у ублажавању симптома горушице, а у новије време и алоја вера својим умирујућим својствима може такође наћи своју примену.

БОНУС ВИДЕО - СОЛАРНА ВОДА ЗА ПРОЧИШЋАВАЊЕ ОРГАНИЗМА: Ево како се прави

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (1)

СВИ ВОЛЕ ДОМАЋЕ: Перутнина Птуј чува традицију квалитета већ 120 година