КУПУСЊАЧЕ ЈАЧАЈУ ИМУНИТЕТ: Спречавају упале, али их обавезно једите куване

Татјана Марковић

19. 11. 2022. у 18:50

У СЕЗОНИ вируса и прехлада требало би јести што више купуса, броколија, кеља, прокеља, карфиола, јер су ове купусњаче природни антисептици који спречавају ширење сваке упале у организму.

КУПУСЊАЧЕ ЈАЧАЈУ ИМУНИТЕТ: Спречавају упале, али их обавезно једите куване

Фото: Shutterstock

Осим тога, ово поврће прија здрављу дигестивног система, а јача и крвну слику.

За разлику од купуса, остале купусњаче увек би требало јести куване, јер има истраживања која показују да уколико се једу пресне могу да изазову појаву струме на штитастој жлезди.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОКОРИО КНЕЖЕВИНУ: Прескочио Зверева за 2. место на АТП листи