ЧАК ТРЕЋИНА ИДЕ У ИЗВОЗ: На територији Србије годишње се направи и до 150.000 тона кондиторских производа
У СРБИЈИ се годишње произведе између 120.000 и 150.000 тона кондиторских производа, попут чоколада, кекса, двопека и колача, а трећина српских слатких и сланих "деликатеса" пласира се ван граница наше земље.

Архива
Кондиторска индустрија представља здрави део прехрамбене индустрије Србије, са дугогодишњим квалитетним снабдевањем домаћег тржишта, али и константним присуством на ино-тржиштима.
- Капацитети ове гране прехрамбене индустрије су већи од домаћих потреба, а око једне трећине годишње производње иде у извоз - наводе у Привредној комори Србије. - Засада, највеће извозно тржиште су и даље републике бивше СФРЈ.
Производња кондиторских производа креће се од 120.000 до 150.000 тона годишње. У првих девет месеци 2020. године производња сланог пецива (крекери, слани штапићи, переце) већа је за 12,5 одсто, производа од чоколаде за 18,8 одсто, крем-производа 22,2 процента, а бомбона нешто више од један одсто у односу на исти период прошле године. Сектор производње бисквита и чоколада бележи пад од 21,4 и 1,4 одсто, у првих девет месеци 2020.
Препоручујемо

ПРАЛИНЕ ЗА НАЈПРОБИРЉИВИЈА НЕПЦА: Фестивал чоколаде од 10 до 22 часа у "Дорћол плацу"
25. 10. 2020. у 06:35

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНЕ РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону
ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.
23. 04. 2025. у 16:24

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТУГА НА РТС-у: Водитељка Дневника сломљена, опростила се од колегинице: "Мирно спавај, нећу те заборавити" (ФОТО)
"МИРНО спавај, а ја те никада нећу заборавити..."
23. 04. 2025. у 13:02
Коментари (0)