БУРА НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Новосађанка купила "ишлере", а оно што је пронашла у њима је згрозило
ПРАВУ буру на друштвеним мрежама изазвала је фотографија популарне посластице, "ишлера са еурокремом", али и са непланираним и нежељеним састојком - пресованом бубом.

Фото NS uzivo.rs
Како је наведено, Новосађанка је овај производ, компаније "Свислајон" купила у маркету у Новом Саду. Када је отворила паковање, у једном бисквиту је пронашла и инсекта!
У компанији "Свислајон" истичу да примењују апсолутно све мере дезинсекције, дератизације и дезинфекције и да им је жао што је дошло до овог пропуста, који оцењују као изоловани случај.
- Безбедност потрошача нам је на првом месту - наглашава, за "Новости", Биљана Фибишан, руководилац Тима за безбедност хране у "Свислајону". - Наш читав тим се ангажовао, ово је алармантна ситуација и ми смо преиспитали комплетну процедуру, све записе од октобра до данас, јер смо на основу фотографије на друштвеним мрежама утврдили да је у питању амбалажа са 42 одсто "еурокрема", коју користимо од тог месеца. Обавили смо све провере да бисмо видели да ли је у неком моменту било неке слабе карике која би могла да доведе до пропуста. Сада не можемо тачно да утврдимо да ли је инсект дошао са сировином, нити на који начин се то десило.
Фибишанова истиче да већ годинама сарађују са овлашћеном и сертификованом кућом за дератизацију, дезинсекцију и дезинфекцију и да је њихова екипа већ обавила преглед. Они нису, како каже, пронашли да било где постоји ризик, али већ предузимају додатне мере заштите.
- Последња велика ДДД заштита је обављена 9. јануара и стално се ради заштита на производним линијама, затим влажна дезинфекција, имамо ваздушне завесе, клопке, инсектроне и све што је неопходно - прецизира Фибишанoва. - Сматрамо да је ово појединачан случај и да нема потребе за повлачењем производа са тржишта. Надамо се да ће и потрошачи и медији разумети да тако нешто може да се деси упркос свим предузетим мерама. Учинићемо све да се такав пропуст не понови.
Младен Алфировић, из Националне организације потрошача Србије, каже да је случај са спорним "ишлерима" посао за надлежну инспекцију.
- Ако је сачувана амбалажа, на којој се види лот и доказ о куповини, потрошач то треба да слика и пријави пољопривредној инспекцији, како би се утврдило где је дошло до пропуста - објашњава Алфировић. - На инспекцији је да утврди све околности, а она не поступа само по пријави, може и по службеној дужности ако постоје индиције да је дошло до проблема у процесу производње.
ИЗДАТ НАЛОГ ЗА КОНТРОЛУ
СЕКТОР пољопривредне инспекције издао је налог за контролу производног погона компаније "Свислајон", а потрошач им није поднео пријаву поводом спорног бисквита.
- Пријава која је заснована на производу из начетог оригиналног паковања генерално отежава поступак и доказивање на суду, који заузима став да то не може бити валидан доказ о контаминацији производа, али за пољопривредну инспекцију то је довољан знак да нешто није у реду у производном погону - објашњавају у инспекцији. - Контролом у погону трагамо за могућим местом контаминације и тек уколико ту утврдимо неправилности, предузимамо мере и подносимо пријаве.

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић
ЈЕДНА од наших најистакнутијих драмских уметница Љиљана Благојевић отишла је у пензију, а налази се међу двадесетчетворо уметника, који ће примају националну пензију за допринос култури.
07. 06. 2025. у 11:30
Коментари (1)