УМЕТНОСТ ФОТОГРАФИЈЕ: Хакоб Прадо и Авенија Хуарез

М. Н. М.

01. 06. 2021. у 17:22

ИЗЛОЖБА радова мексичког фотографа Хакоба Прада Ecosistema CDMX 06050, постављена је на Позајмном одељењу и у излозима Библиотеке града Београда, која је у сарадњи са Амбасадом Мексика у Србији уприличила овај догађај у склопу Београдског месеца фотографије, а потрајаће до 4. јуна.

УМЕТНОСТ ФОТОГРАФИЈЕ: Хакоб Прадо и  Авенија Хуарез

Фото Хакоб Прадо

Након повратка у Мексико Сити после две деценије живота у иностранству, Прадо слика "лица Авеније Хуарез" и приказује огромни амалгам контраста, док лута улицама препуним наслеђа он материјализује и приказује сложене, субјективне и сновите тренутке различитих племена која их насељавају.

Фотографије приказују "обичне" ликове који пролазе кроз одређено подручје Мексико Ситија - Авенију Хуарез, пешачку зону којој би пандан била наша Кнез Михаилова - које подразумева поштански број 06050, па отуда и назив изложбе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА СПРЕМАЈУ БРИТАНЦИ НА БАЛКАНУ: Специјалац одржао састанак са војим лидерима Албаније, Црне Горе, БиХ, Македоније и Приштине

ШТА СПРЕМАЈУ БРИТАНЦИ НА БАЛКАНУ: Специјалац одржао састанак са војим лидерима Албаније, Црне Горе, БиХ, Македоније и Приштине

СПЕЦИЈАЛНИ изасланик Велике Британије за Западни Балкан Карен Пирс организовала је састанак са војним лидерима Албаније, Црне Горе, Северне Македоније, БиХ и самопроглашеног Косова, које је представљао заменик команданта КБС-а генерал-мајор Енвер Чикаћи.

13. 11. 2025. у 15:48

ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година

ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година

УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.

13. 11. 2025. у 10:54

Коментари (0)

НАЈЛЕПШЕ ЖЕЉЕ – квалитет и укус који спајају генерације