ЗВУЧИ ШАШАВО, АЛИ РАДИ: Неуобичајено коришћење микроталасне

Бојана Јовановић

25. 07. 2024. у 10:30

Већина нас микроталасну рерну користи само за подгревање, евентуално за одмрзавање јела, мада она пружа још бројних могућности употребе.

ЗВУЧИ ШАШАВО, АЛИ РАДИ: Неуобичајено коришћење микроталасне

Фото Shutterstock

Једно од њих је и кување на пари, које ћете постићи тако што ћете поврће опрати и оставити врло мало воде у посуди у којој се налази, па га убацити у микроталасну и укључити је на средње јаку температуру.

У просеку је потребно пет минута да би и најтврђе поврће, попут шаргарепе, било скувано на пари, а само два минута за броколи, прокље и карфиол.

Још један мање познат начин употребе микроталасне је за омекшавање, односно печење лука, и црног и белог.

Важи за обе врсте - ољуштите их и одсеците врхове главица (ченова), ставите у посуду, прелијте мешавином две кашике воде, кашичицом маслиновог уља и мало соли, па пеците осам минута на средњој температури.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

ИЗГУБИО ОД ЂОКОВИЋА, А ОНДА ОДМАХ - ОВО: Ево шта је Александер Зверев урадио на Аустралијан опену