МЕСО ПРАВИ 3Д ШТАМПАЧ: Вештачко месо ће бити са мањем садржајем масти, закључили руски научници
ПРАВЉЕЊЕ меса помоћу 3Д штампача, омогућиће синтезу вештачког меса без клања животиња, као и "програмирање" његовог састава да би се добио производ са смањеним садржајем масти, резултати истраживања руских научника објављени су у међународном часопису "Frontiers in Bioscience - Landmark".

У месарама свињетина од осам и десет КМ, Фото А. Станковић
Експерти са Донског државног техничког универзитета (ДСТУ), истичу да ће то захтевати додатна научна истраживања у области производног инжењерства, пренеле су РИА Новости.
- Да би се одштампало вештачко месо, ћелије се узимају од животиње донора помоћу биопсије које се затим умножавају у повољним условима, односно ствара се ћелијска култура - саопштио је Универзитет. -Из овог материјала могуће је одштампати тродимензионални производ који ће имати укус веома сличан месу.Технологија је примењива на ћелије било које домаће животиње.

ЈЕДНА ОД НАЈБЛИЖИХ ТРАМПОВИХ САРАДНИЦА ШОКИРАЛА: Ванземаљци постоје, поделићемо истину са народом
ДИРЕКТОРКА националне обавештајне службе (ДНИ) Тулси Габард рекла је да верује у постојање ванземаљаца, али је истакла да мора да буде "опрезна" у вези с оним што износи у јавност, будући да има приступ великом броју поверљивих информација.
06. 08. 2025. у 17:35

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

"ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ РАТ ОКОНЧА!" Зеленски изнео три украјинска захтева за дугорочни мир са Русијом
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски огласио се након што је договорен састанак Владимира Путина и Доналда Трампа и открио шта су његови циљеви на мировним преговорима.
07. 08. 2025. у 16:00
Коментари (0)