ОПОРАВАК НА ТРЖИШТУ: Скочиле се цене кафе, какаа, шећера на берзама
ЦЕНЕ кафе, шећера и какаа су се знатно опоравиле током последњих неколико недеља, стабилизујући се након периода снажних волатилности у јеку кризе корона вируса.
Фото: Депозитфотос
Фјучерси кафе за испоруку у децембру скочили су за скоро 15 посто на њујоршкој Интерконтиненталној берзи (ИЦЕ) у досадашњем току овог квартала, при чему је њихов нагли раст кренуо средином јула достижући почетком августа четверомесечни максимум, извештава ЦНБС.
Цена кафе на терминском тржишту, за децембарске испоруке, закључена је на трговању у четвртак незнатно испод 1,19 долара по фунти (450 гр).
Фјучерси шећера за октобарску испоруку континуирано су у успону још од краја априла када су забележили најнижи ниво од 9,67 центи по фунти, и тренутно се тргују на нивоу нешто вишем од 13 центи по фунти. У односу на крај марта, цена шећера је порасла до данас за више од 21 посто.
Што се тиче какаа, његова терминска цена бележи непрекидан раст од почетка јула достижући почетком августа максимум од 2.523 долара по метричкој тони, тако да је у текућем кварталу ојачала за 10 процената.
Препоручујемо
КАДА САН ПОСТАНЕ ЈАВА! Пада чоколадни снег на један градић у Швајцарској
18. 08. 2020. у 19:20
ПАЛА ЦЕНА НАФТЕ: Вирус корона није једини разлог, већ и сукоб који дрма планету
27. 07. 2020. у 15:59
ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
ЗЕМЉОТРЕС УСРЕД ДНЕВНИКА: Водитељка се обратила у страху: "Надам се да ће бити све у реду" (ВИДЕО)
ДОК је читала вести у ноћном Дневнику, прекинуо ју је земљотрес...
24. 10. 2025. у 19:43
Коментари (0)