ПИЛЕЋИ ПАПРИКАШ СА КНЕДЛАМА: Рецепт за здрав оброк "на кашику" уз обавезну проју (ВИДЕО)
РАЈ за уста и стомак.

Фото: YT принтскрин/Jelajelena Petrovic
За пилећи паприкаш са кнедлама је потребно:
500 гр пилећег меса
1 јаје
ловоров лист
2 шаргарепе
1 главица лука
1 зеленa паприкa
1 шоља парадајза куваног или млевеног

Фото: Бакина кухиња
1 кашичица алеве паприке
1 кашикa брашна
1/2 кашике гриза
1 кашика сувог зачина
50 мл. уља
першунов лист
со
бибер
Како се припрема пилећи паприкаш:
На уљу издинстати сецкан лук, додати сецкану шаргарепу, као и сецкану зелену паприку. Кад се издинста додати пилетину, па још динстати.
Додати алеву паприку, зачин суви и со, ловоров лист и куван парадајз, па налити водом. Кад се већ месо скувало умутити јаје у мању чинију са кашиком брашна и мало гриза, додати врло мало воде и 1 кашичицу уља па изједначити.
Кашичицом вадити кнедлице и убацити у паприкаш. Оставити да се још кува 10 минута док кнедле не омекну.

Фото: Бакина кухиња
Додати мало бибера и першуновог листа. Паприкаш је готов. Пријатно. Уз паприкаш идеално иде и мекана проја.
Проја - састојци:
130 гр кукурузног брашна
50 мл уља
200 мл јогурта
соли
1/2 прашка за пециво
Све изједначити и пећи на 200 степени око 35 минута да порумени. Торта јој није равна.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

Не бацајте пире кромпир - за ПЕТ минута направите ново УКУСНО јело (ФОТО)
30. 01. 2023. у 21:00

КИНЕСКИ РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ НА ПАРИ: Брзе и укусне погачице (ВИДЕО)
30. 01. 2023. у 20:19

ПОГИНУО АЛЕКСАНДАР КОЛАРОВ: У незапамћеној трагедији у Кочанима страдао и гитариста бенда ДНК
ТРАГЕДИЈА која је потресла Северну Македонију однела је још један живот.
16. 03. 2025. у 17:00

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)