МЛЕЧНА ПОГАЧА: Пенаста и фантастичног укуса ( ФОТО/ВИДЕО)
ТОЛИКО је укусна, да ћете желети парче више

Фото: Јутјуб принтскрин/JelaJelena Petrovic
САСТОЈЦИ - Млечна погача:
20 гр квасца
400 мл млека
2 јаја
50 гр растопљено маслаца
још мало маслаца за премазивање
700 гр брашна
сусам
жуманце
Припрема - Млечна погача:
Растопити квасац са шећером па сипати у ванглицу. Додати јаја, растопљен маслац, млеко, брашно и со, и замесити глатко тесто које одмара 30 мин на собној температури.
Тесто развући на сто, па поделити на два- три дела.
Оклагијом развући у правоугаоник, мало премазати маслацем и увити у ролат, па исећи мале ролате. Тепсију 24 цм премазати уљем и ређати ролатиће у круг и средину.
Покрити да надође око 20 мин. Премазати жуманцетом и посути семенкама. Пећи на 180 степени око 45 мин. Покрити крпом и оставити 15 мин. па извадити из плеха.
Уживајте...
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОГАЧА СА ЉУТИМ ЧВАРЦИМА: Рецепт за најмекшу пуњену фокачу (ВИДЕО)
03. 02. 2023. у 14:40

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца
27. 01. 2023. у 18:41

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)