СЛАТКИ СУНЦОКРЕТ: Врхунска погача-пита са кремом и кикирикијем (ФОТО/ВИДЕО)
СЛАДОКУСЦИ, препустите са савршеном укусу
Слатки сунцокрет - Састојци:
тепсија 30-35 цм
1 јаје и 1 жуманце
15 гр свежег квасца
1 кашичица шећера и мало соли
корица лимуна
око 550 гр брашна
200 гр крема од чоколаде
100 гр несланог кикирикија
50 гр маслаца
Слатки сунцокрет - Припрема:
Потопити квасац у млако млеко са кашичицом шећера да запени. У ванглу разбити јаје, додати уље и измешати жицом. Додати брашно, со и замесити мекше тесто глатко. Оставити да порасте, па истрести на сто посут брашном.
Мало га рукама премесити и исећи 4 лоптице. Прву развити оклагијом величине тепсије пречника 30 цм. Премазати је маслацем, па ставити са стране на пек папир.
Сваку тако развити и ређати једну преко друге, а последњу не мазати. Рукама и оклагијом мало развити.
На средину ставити мањи тањир па притиснути и обележити. Ножем исећи на четвртине па на осмине и шеснаестине. Савити сваки исечен део унутра преклопити, па притиснути тањим штапићем о притиснути крај ка средини.
Погачу ставити у тепсију са пек папиром. Средину напунити кремом у који сте убацили крупно сецкан кикирики. Оставити да мало нарасте покривена, па премазати жуманцетом, а онда нараслу погачу-питу пећи на 180 степени Ц око 40 мин.
Покрити 10 мин да се одмори. Сећи и уживати у финој лиснатој погачи уз кафицу чај и дружење.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНО И ПИКАНТНО: Чили флекице са киселим купусом (ФОТО/ВИДЕО)
16. 02. 2023. у 14:51
ЈЕДНА ОД НАЈЛАКШИХ ТОРТИ: Воћна посластица са бананама (ВИДЕО)
13. 02. 2023. у 18:00
МУСАКА СА ТИКВИЦАМА И ПЉЕСКАВИЦАМА: Гурмански деликатес (ВИДЕО)
14. 02. 2023. у 15:10
ДОМАЋА ПОГАЧА: Једноставно се прави и не садржи маргарин (ВИДЕО)
12. 02. 2023. у 12:00
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)