УКУС ДЕТИЊСТВА: Рецепт за посне ванилице са орасима (ВИДЕО)
МОЖЕМО већ данас да их спремимо

Фото: Приватна архива
Испробајте рецепт за посне ванилице који ће вам вратити укус детињства.
Посне ванилице - састојци:
100 г посног маргарина
250-300 г брашна
100 г млевених ораха
100 г млевеног шећера
1 ванилин шећер
1/2 прашка за пециво
корица лимуна
мало џема
прах шећер за посипање ванилица
Посне ванилице - припрема:
Умутити маргарин са прах шећером (100 г) пенасто. Додати брашно са прашком за пециво (мени је отишло 250 г брашна). Затим додати орахе, корицу лимуна и ванилин шећер.
Замесити тесто да буде глатко.
Развити оклагијом за пола цм и вадити чашицом за ракију мале кругове и ређати у плех који сте обложили пек папиром.

Фото: Приватна архива
Пећи на 170-180 степени око 15 минута. Ванилице су мало тамније зато што садрже орахе. Сваку ванилицу премажите танко џемом и уваљајте у прах шећер замирисан ванилом. Ређајте у кутију. Ако правите за славу, направите неки дан раније. Што дуже стоје, мекше су и укусније.
Препоручујемо

КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА: После овог слаткиша кафа више неће бити иста (ФОТО)
18. 02. 2023. у 13:30

ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ЛЕШНИЦИМА: Истински ужитак за сва чула (ФОТО/ВИДЕО)
16. 02. 2023. у 09:05

Овај колач се прави за 7 минута и кошта 70 динара (Фото/Видео)
16. 02. 2023. у 07:05

ЧЕТИРИ ЗЕМЉЕ ЕУ ОДБИЛЕ ТРАМПОВ ПЛАН: Неће да купују америчко оружје за Украјину!
ЧЕТИРИ европске земље одбиле су да учествују у пројекту председника САД Доналда Трампа о куповини америчког оружја за Украјину.
16. 07. 2025. у 14:12

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију
БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.
16. 07. 2025. у 14:33

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)