УКУС ДЕТИЊСТВА: Рецепт за посне ванилице са орасима (ВИДЕО)
МОЖЕМО већ данас да их спремимо
Испробајте рецепт за посне ванилице који ће вам вратити укус детињства.
Посне ванилице - састојци:
100 г посног маргарина
250-300 г брашна
100 г млевених ораха
100 г млевеног шећера
1 ванилин шећер
1/2 прашка за пециво
корица лимуна
мало џема
прах шећер за посипање ванилица
Посне ванилице - припрема:
Умутити маргарин са прах шећером (100 г) пенасто. Додати брашно са прашком за пециво (мени је отишло 250 г брашна). Затим додати орахе, корицу лимуна и ванилин шећер.
Замесити тесто да буде глатко.
Развити оклагијом за пола цм и вадити чашицом за ракију мале кругове и ређати у плех који сте обложили пек папиром.
Пећи на 170-180 степени око 15 минута. Ванилице су мало тамније зато што садрже орахе. Сваку ванилицу премажите танко џемом и уваљајте у прах шећер замирисан ванилом. Ређајте у кутију. Ако правите за славу, направите неки дан раније. Што дуже стоје, мекше су и укусније.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА: После овог слаткиша кафа више неће бити иста (ФОТО)
18. 02. 2023. у 13:30
ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ЛЕШНИЦИМА: Истински ужитак за сва чула (ФОТО/ВИДЕО)
16. 02. 2023. у 09:05
Овај колач се прави за 7 минута и кошта 70 динара (Фото/Видео)
16. 02. 2023. у 07:05
ШОК САЗНАЊА НА СУЂЕЊУ: Запослени у "Рибникару" нису пружили помоћ деци након што их је Коста упуцао?
ИЗ СНИМАКА се види да су теткица, којој још не знамо име, разредна Драгана Томић и домар Раде Симић, након што је Коста пуцао, а пре доласка наставника географије Зорана Нишевића и полиције, били на вратима учионице историје у којој је било "VII/2" и нико од њих није ушао унутра и пружио помоћ деци.
30. 09. 2024. у 14:56
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока
НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.
25. 09. 2024. у 22:01
СРБИН ОБЈАВИО КОЛИКО ГА КОШТА ЖИВОТ НА СЕЛУ: Дао детаљан списак на шта троши - има питање за сународнике
СРБИН који живи са супругом и дететом на селу написао је на друштвеним мрежама да месечно троши између 2.000 и 2.500 евра. Објаву је поставио јер је, како каже, приметио да многи троше мање од њега, и то у граду, и занимало га је да ли у нечему претерује.
04. 10. 2024. у 18:13
Коментари (0)