ПУЊЕНЕ КРОФНЕ: Засладите се на најбољи начин (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

21. 02. 2023. у 11:20

Врхунске, мирисне и никад мекше крофне.

ПУЊЕНЕ КРОФНЕ: Засладите се на најбољи начин (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Пуњене крофне - Састојци:

200 мл млаког млека

15 гр квасца
1 кашика брашна
1 кашичица шећера
350 гр брашна
1 јаје
корица лимуна
30 мл уља
уље за пржење
крем за пуњење

Пуњене крофне - припрема:

У млеко додати шећер и квасац, додати кашику брашна измешати да квасац надође. Додати јаје, па га мало жицом умутити и додати 350 брашна, а онда додати и уље, со, корицу лимуна и замесити глатко мекше тесто.

Foto: Bakina kuhinja

 

Оставити да порасте, па развити за пола цм и извадити крофне.

Извадити једну крофну, па још једну чију средину извадите са мањом чашицом да крофна има рупу.

Foto: Bakina kuhinja

 

Ставити једну преко друге, а затим ређати у подмазан послужавник и покрити да одмара око 15 мин.

Пржити у дубоком уљу и пунити кремом или џемом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БУРНО ПРЕД СРБИЈА - ЕНГЛЕСКА! Пикси шокирао Енглезе, Тадић им поручио: Само пробајте!