ПУЊЕНЕ КРОФНЕ: Засладите се на најбољи начин (ФОТО/ВИДЕО)

21. 02. 2023. у 11:20

Врхунске, мирисне и никад мекше крофне.

ПУЊЕНЕ КРОФНЕ: Засладите се на најбољи начин (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Пуњене крофне - Састојци:

200 мл млаког млека

15 гр квасца
1 кашика брашна
1 кашичица шећера
350 гр брашна
1 јаје
корица лимуна
30 мл уља
уље за пржење
крем за пуњење

Пуњене крофне - припрема:

У млеко додати шећер и квасац, додати кашику брашна измешати да квасац надође. Додати јаје, па га мало жицом умутити и додати 350 брашна, а онда додати и уље, со, корицу лимуна и замесити глатко мекше тесто.

Foto: Bakina kuhinja

 

Оставити да порасте, па развити за пола цм и извадити крофне.

Извадити једну крофну, па још једну чију средину извадите са мањом чашицом да крофна има рупу.

Foto: Bakina kuhinja

 

Ставити једну преко друге, а затим ређати у подмазан послужавник и покрити да одмара око 15 мин.

Пржити у дубоком уљу и пунити кремом или џемом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВАЈ ЧОВЕК ИЗ МУП-А ДАВАО ЛАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ЗВУЧНОМ ТОПУ: Вучић открио како је у последњи час спречен државни удар 15. марта

ОВАЈ ЧОВЕК ИЗ МУП-А ДАВАО ЛАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ЗВУЧНОМ ТОПУ: Вучић открио како је у последњи час спречен државни удар 15. марта

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је синоћ гостујући у емисији "Хит Твит" да у последњих 11 месеци није искључиво проблем био у новцу споља или изнутра, већ у томе што су све наше вредности нападнуте, али и све државне институције које су, како је истакао, разорене.

06. 10. 2025. у 09:46

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)

ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.

02. 10. 2025. у 10:47

Коментари (0)