ПУЊЕНЕ КРОФНЕ: Засладите се на најбољи начин (ФОТО/ВИДЕО)
Врхунске, мирисне и никад мекше крофне.
Foto: Bakina kuhinja
Пуњене крофне - Састојци:
200 мл млаког млека
1 кашика брашна
1 кашичица шећера
350 гр брашна
1 јаје
корица лимуна
30 мл уља
уље за пржење
крем за пуњење
Пуњене крофне - припрема:
У млеко додати шећер и квасац, додати кашику брашна измешати да квасац надође. Додати јаје, па га мало жицом умутити и додати 350 брашна, а онда додати и уље, со, корицу лимуна и замесити глатко мекше тесто.
Foto: Bakina kuhinja
Оставити да порасте, па развити за пола цм и извадити крофне.
Извадити једну крофну, па још једну чију средину извадите са мањом чашицом да крофна има рупу.
Foto: Bakina kuhinja
Ставити једну преко друге, а затим ређати у подмазан послужавник и покрити да одмара око 15 мин.
Пржити у дубоком уљу и пунити кремом или џемом.
Препоручујемо
НИЈЕ ГИБАНИЦА, А НИЈЕ НИ ПИТА: Необичан рецепт коме ћете се враћати (ВИДЕО)
19. 02. 2023. у 15:00
СЛАТКИ СУНЦОКРЕТ: Врхунска погача-пита са кремом и кикирикијем (ФОТО/ВИДЕО)
17. 02. 2023. у 15:00
ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ЛЕШНИЦИМА: Истински ужитак за сва чула (ФОТО/ВИДЕО)
16. 02. 2023. у 09:05
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА АЉОША ВУЧКОВИЋ Глумица објавила снимак из позоришта: "Велики и добри наш!"
ГЛУМИЦА Драгана Мићаловић дирнула је пратиоце објавом на друштвеним мрежама, где је поделила емотиван снимак легендарног глумца Аљоше Вучковића из позоришта. На видеу се види како глумац пева на сцени.
28. 12. 2025. у 08:48
Коментари (0)