ЛЕПО И УКУСНО: Како најједноставније да спремите батат (ВИДЕО)
ОСИМ што је јако укусан, батат је веома здрав, а ово је сјајна идеја за ручак

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic
РУЧАК ОД БАТАТА - потребно је:
3 већа батата ( по могућству црвена)
маслиново уље
бибер, грануле белог лук, руизмарин
црвена млевена паприка
мало качкаваља
першунов лист

FOTO: Privatna arhiva
РУЧАК ОД БАТАТА - припрема:
Батат огулити и исећи на крупније комаде по дужини. Посолити, побиберити, додати грануле лука и посути паприком. Измешати оба брашна па уваљати батат и поређати у тепсију од рерне и посути качкаваљем.
Пећи на 200 степени око 15-20 мин. Пробати виљушком, ако је мекан, извадити из рерне.

FOTO: Privatna arhiva
Сервирати као самостално јело, или као додатак уз рибу, месо или већ шта желите. Ово је најједноставнији начин припреме овог слатког кромпира, и за мене најукуснијег.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну
31. 01. 2023. у 10:37

КАДА ИДЕТЕ КОРАК ПО КОРАК НИЈЕ ТЕШКО: Спремите укусну рибљу чорбу (ВИДЕО)
18. 02. 2023. у 17:07

БОЉЕ ОД МЕСА, посно и преукусно: Ево како се спремају буковаче (ВИДЕО)
17. 02. 2023. у 12:00

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)