НЕ ЗНАТЕ ШТА СЛАТКО ДА НАПРАВИТЕ: Ту су пенасте ролнице са маком и орасима (ФОТО/ВИДЕО)
АКО волите мак, ово је идеалан кочан за вас.
Слатке ролнице са маком и орасима - Састојци:
300 мл млека
корица наранџе или лимуна
2 кашике уља маслиновог
500 гр брашна и мало за посипање
мало соли
2 јаја
За надев:
100 гр мл мака
1 кашика гриза
100 г млевених ораха
100 г сувог грожђе
100 мл врућег млека
1 кашика меда
Слатке ролнице са маком и орасима - Припрема:
У мало млека потопити квасац да надође. Сипати у ванглу додати једно јаје и мало измутити. Додати уље, остатак млека брашно и замесити глатко тесто.
Покрити да одмори 30 минута на собној температури. Развити оклагијом за пола цм. Исећи траке за три прста ширине.
На дно траке ставити надев мака, прсавити па рукама притиснути, па додати орахе пребацити још једном и исећи ножем тесто Мало га уваљати у рукама и ређати у плех који сте обложили пек папиром.
Покрити фолијом и крпом да одмори па премазати жуманцетом. Пећи на 180 степени око 40 минута да лепо зарумени. Покрити крпом да мало омекшају. Уживајте...
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНИ ОБРОК КОЈИ СЕ ЈЕДЕ БЕЗ ХЛЕБА: Данас правимо пуњени кромпир (ФОТО/ВИДЕО)
27. 02. 2023. у 08:25
УЖИВАЈТЕ У САВРШЕНОМ СЛАТКИШУ: Посна пита са јабукама посута гризом (ВИДЕО)
27. 02. 2023. у 21:00
РЕЦЕПТ ЗА РУЧАК БЕЗ МЕСА: Ово поврће уз бешамел сос добија одличан укус (ВИДЕО)
23. 02. 2023. у 19:45
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)