ШТРУДЛИЦЕ И УШТИПЦИ: Преукусна посластица коју сви обожавамо (ФОТО/ВИДЕО)
СЈАЈНА посластица спремна за веома кратко време

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic
Испробајте рецепт за посластицу у којој ће сви укућани уживати.
Штрудлице и уштипци - састојци:
300 мл млека
100 мл воде
1 јаје
550-600 гр брашна
15 гр свежег квасца
мало уља за тесто
корица лимуна
1 кашичица шећера
мало соли
100 гр млевених ораха
2 кашике џема
уље за пржење
Штрудлице и уштипци - припрема:
Растопити квасац у млакој води, додати шећер. Кад надође, сипати у ванглицу, додати јаје и измутити жицом. Убацити млако, 2-3 кашике уља, корицу лимуна. Додати брашно, со и замесити глатко мекше тесто.
Покрити да порасте. Развити за пола цм дебљине и сећи веће правоугаонике. Премазати мало џемом, па додати 1 пуну кашику млевених ораха и распоредити.

Фото: Приватна архива
Увити у ролатић и ређати у подмазан плех. Покрити да одморе око 20 мин, па пржити у дубоком уљу на средњој температури.
Посути прах шећером и ванилин шећером по жељи. Врхунске тако су добре. Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИКАНТАН КАО КОХ: Најсочнији колач са јабукама, чоколадом и сувим грожђем (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 17:30

ТЕСТЕНИНА СА ШУНКОМ И ПАВЛАКОМ: Уз сос од печурака нема грешке (ВИДЕО)
08. 03. 2023. у 15:15

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)