РЕЦЕПТ СТАРИЈИХ ГЕНЕРАЦИЈА: Шуфундле - могу да буду слане, слатке, ужина или вечера (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

29. 03. 2023. у 15:39

ЕВО ЈЕДНОГ рецепта старијих генерација, рецепта који нас враћа у детињство и нашу младост

РЕЦЕПТ СТАРИЈИХ ГЕНЕРАЦИЈА: Шуфундле - могу да буду слане, слатке, ужина или вечера (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Шуфнудле се праве празне, са џемом или сиром. Једнако су добре, једу се топле јер је главни састав кромпир. Овога пута вам представљам рецет шуфнудле са сиром и интегралним брашном. Брзо, једноставно укусно здраво.

Шуфундле - састојци:

500 гр кромпира
100 гр хлебног белог брашна
60 гр интегралног пшеничног брашна
1 јаје
со
уље
мало презли
100 гр тврдог сира

Шуфундле - припрема:

Скувати кромпир, па га изгњечити виљушком. Додати јаје, посолити, па измиксати. Измесити мало рукама, па га истањити оклагијом на пола цм. 

Сећи на квадрате и у сваки квадрат убацити комад сира, па увити у ролнице. Кувати око 10-15 мин кад омекну и испливају.

Фото: Приватна архива

 

Презле испржити и уваљати шуфнудле. Послужити их док су топле и уживати у сјајном укусу.

Може се служити уз кајмак и као самостално јело.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.

14. 12. 2024. у 20:04

Коментари (1)

КОНКУРС ЗА МАЛЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Mercator-S вас позива да постанете део бренда „укуси мога краја“