РЕЦЕПТ СТАРИЈИХ ГЕНЕРАЦИЈА: Шуфундле - могу да буду слане, слатке, ужина или вечера (ФОТО/ВИДЕО)
ЕВО ЈЕДНОГ рецепта старијих генерација, рецепта који нас враћа у детињство и нашу младост

Фото: Приватна архива
Шуфнудле се праве празне, са џемом или сиром. Једнако су добре, једу се топле јер је главни састав кромпир. Овога пута вам представљам рецет шуфнудле са сиром и интегралним брашном. Брзо, једноставно укусно здраво.
Шуфундле - састојци:
500 гр кромпира
100 гр хлебног белог брашна
60 гр интегралног пшеничног брашна
1 јаје
со
уље
мало презли
100 гр тврдог сира
Шуфундле - припрема:
Скувати кромпир, па га изгњечити виљушком. Додати јаје, посолити, па измиксати. Измесити мало рукама, па га истањити оклагијом на пола цм.
Сећи на квадрате и у сваки квадрат убацити комад сира, па увити у ролнице. Кувати око 10-15 мин кад омекну и испливају.

Фото: Приватна архива
Презле испржити и уваљати шуфнудле. Послужити их док су топле и уживати у сјајном укусу.
Може се служити уз кајмак и као самостално јело.
Препоручујемо

САВРШЕН ДОРУЧАК: Фине мекане лепиње са кромпиром за добро јутро (ВИДЕО)
16. 03. 2023. у 12:00

СЛАНЕ КОРПИЦЕ СА СПАНАЋЕМ: За доручак, вечеру или прилог уз ручак (ВИДЕО)
15. 03. 2023. у 12:00

ПУН ПОГОДАК: Мали, посни мафини хлебчићи са семенкама (ВИДЕО)
14. 03. 2023. у 18:00

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

ПОРЕКЛО ИЛИЋА - ПОД ИСТРАГОМ: Унајмљен човек из Љига, умешана и црква "Хоћу да знам ко сам и шта сам"
ФОЛК певач Мирослав Илић недавно је говорио о свом пореклу и открио због чега није желео да се о његовом животу сними филм.
24. 08. 2025. у 11:31
Коментари (1)