ДЕСЕРТ КОЈИ МОЖЕТЕ СЕЋИ СА СВИХ СТРАНА: Имаћете незаборавни залогај (ФОТО/ВИДЕО)
ДАНАС припремамо куглоф
Десерт који можете послужити уз кафицу са комшиницама и пријатељима.
Куглоф - састојци:
4 јаја
100 гр шећера
100 гр млевених ораха
200 гр брашна
1 прашак за пециво
100 мл јогурта
2 кашике какаа
100 гр сувог грожђа
Још је потребно:
2 пудинга од ванилие или слатке павлаке
100 гр беле чоколаде
2 кашике уља
Куглоф - припрема:
Умутити јаја са шећером, додати брашно и прашак за пециво просејано, орахе, јогурт, уље, суво грожђе и какао и све измешати добро.
Куглоф подмазати уљем и посути брашном и сипати смесу, а онда изравнати. Пећи на 190 степени Ц око 60 мин. Покрити крпом, па кад одмори и охлади се истрести на тањир и пресећи на два дела.
Пудинг скувати по упуствну, па док је врућ премазати делове где су сечени и преклапати. Истопити чоколаду са уљем на тихој ватри, па прелити куглоф.
По жељи украсити желе бомбонама. Охлађен потпуно сећи. Врхунска посластица једнака торти. Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САВРШЕН ДОРУЧАК: Фине мекане лепиње са кромпиром за добро јутро (ВИДЕО)
16. 03. 2023. у 12:00
СЛАНЕ КОРПИЦЕ СА СПАНАЋЕМ: За доручак, вечеру или прилог уз ручак (ВИДЕО)
15. 03. 2023. у 12:00
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи
БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.
14. 12. 2024. у 20:04
Коментари (0)