ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ СЛАТКИШ: Правимо кифлице са сувим грожђем и румом (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

28. 03. 2023. у 21:00

СЛАТКИШ дана

ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ СЛАТКИШ: Правимо кифлице са сувим грожђем и румом (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Рецепт за кифлице са сувим грожђем и румом који ће обожавати цела породица.

Слатке кифлице - састојци:

100 мл млека
100 мл јогурта
500 гр брашна
3 кашике уља
1 јаје
корица лимуна
15 гр квасца
соли
1 кашика шећера

За надев:

100 гр сувог грожђа

мало рума
мало уља 

Слатке кифлице - припрема:

Квасац измрвити у млаком млеку, додати шећер. Кад запени квасац убацити у брашно, додати 3 кашике уља, соли, корицу лимуна и јаје.

Све добро умесити по могућству миксером за тесто. Оставити тесто да одмори 30 мин. Тесто поделити на 4 дела.

Обрадити сваки део теста обликовати лоптице па покрити да одморити 5-10 мин. Сваку лоптицу развити оклагијом мало у дужину, па премазати уљем.

Фото: Приватна архива

 

У доњи део ставити суво грожђе које смо потопили у млаку воду и мало рума (оцедити). Горњи део теста исећи на танке тракице колико се може.

Увити тесто као кифлу и ређати у подмазан плех у круг. Средина остаје празна. Одморити 20 мин, па премазати жуманцетом. Пећи на 190  степени ц око 40 мин. Фантастичо мирисно. Уживајте!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.

14. 12. 2024. у 20:04

Коментари (1)

АЛТА ЗА ДЕЧЈЕ ОСМЕХЕ: Пакетићи донели радост малишанима из Дома „Колевка”