ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ СЛАТКИШ: Правимо кифлице са сувим грожђем и румом (ФОТО/ВИДЕО)
СЛАТКИШ дана
Рецепт за кифлице са сувим грожђем и румом који ће обожавати цела породица.
Слатке кифлице - састојци:
100 мл млека
100 мл јогурта
500 гр брашна
3 кашике уља
1 јаје
корица лимуна
15 гр квасца
соли
1 кашика шећера
За надев:
100 гр сувог грожђа
мало уља
Слатке кифлице - припрема:
Квасац измрвити у млаком млеку, додати шећер. Кад запени квасац убацити у брашно, додати 3 кашике уља, соли, корицу лимуна и јаје.
Све добро умесити по могућству миксером за тесто. Оставити тесто да одмори 30 мин. Тесто поделити на 4 дела.
Обрадити сваки део теста обликовати лоптице па покрити да одморити 5-10 мин. Сваку лоптицу развити оклагијом мало у дужину, па премазати уљем.
У доњи део ставити суво грожђе које смо потопили у млаку воду и мало рума (оцедити). Горњи део теста исећи на танке тракице колико се може.
Увити тесто као кифлу и ређати у подмазан плех у круг. Средина остаје празна. Одморити 20 мин, па премазати жуманцетом. Пећи на 190 степени ц око 40 мин. Фантастичо мирисно. Уживајте!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДЕСЕРТ КОЈИ МОЖЕТЕ СЕЋИ СА СВИХ СТРАНА: Имаћете незаборавни залогај (ФОТО/ВИДЕО)
22. 03. 2023. у 16:17
ОДЛИЧНА ЗА ДОРУЧАК: Овог јутра спремамо ПИЦА ПИТУ (ФОТО/ВИДЕО)
23. 03. 2023. у 07:00
БАКА САВЕТУЈЕ: Од једног теста направите два фантастична рецепта (ВИДЕО)
23. 03. 2023. у 18:00
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (1)