ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ СЛАТКИШ: Правимо кифлице са сувим грожђем и румом (ФОТО/ВИДЕО)

28. 03. 2023. у 21:00

СЛАТКИШ дана

ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ СЛАТКИШ: Правимо кифлице са сувим грожђем и румом (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Приватна архива

Рецепт за кифлице са сувим грожђем и румом који ће обожавати цела породица.

Слатке кифлице - састојци:

100 мл млека
100 мл јогурта
500 гр брашна
3 кашике уља
1 јаје
корица лимуна
15 гр квасца
соли
1 кашика шећера

За надев:

100 гр сувог грожђа

мало рума
мало уља 

Слатке кифлице - припрема:

Квасац измрвити у млаком млеку, додати шећер. Кад запени квасац убацити у брашно, додати 3 кашике уља, соли, корицу лимуна и јаје.

Све добро умесити по могућству миксером за тесто. Оставити тесто да одмори 30 мин. Тесто поделити на 4 дела.

Обрадити сваки део теста обликовати лоптице па покрити да одморити 5-10 мин. Сваку лоптицу развити оклагијом мало у дужину, па премазати уљем.

Фото: Приватна архива

 

У доњи део ставити суво грожђе које смо потопили у млаку воду и мало рума (оцедити). Горњи део теста исећи на танке тракице колико се може.

Увити тесто као кифлу и ређати у подмазан плех у круг. Средина остаје празна. Одморити 20 мин, па премазати жуманцетом. Пећи на 190  степени ц око 40 мин. Фантастичо мирисно. Уживајте!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (1)

ЉУБИТЕЉИ ТЕНИСА ЗАТЕЧЕНИ: Освајачици Аустралијан опена забрањено да игра на ВТА турниру!