ЗДРАВО И УКУСНО: Домаћа погача са сусамом и кимом (ФОТО/ВИДЕО)

30. 03. 2023. у 12:00

МОЖЕТЕ је јести саму или уз ручак, или пак да је пробате напуњену

ЗДРАВО И УКУСНО: Домаћа погача са сусамом и кимом (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Јутјуб принтскрин/Jelajelena Petrovic

Погача са сусамом и кимом - састојци:

250 мл воде

10 г квасца
1 кашичица шећера
400-450 г брашна
3 кромпира
1 кашика сира за мазање
мало уља

Погача са сусамом и кимом - припрема:

Потопити квасац у млаку воду, додати шећер, брашно, соли и мало уља. Замесити мекше глатко тесто и оставити да одмори 30 минута. Три кромпира скувати, па изгњечити, додати кашику сира, па измиксати. Додати мало соли и направити две лопте.

Тесто поделити на две лопте и мало обрадити рукама. Покрити лоптице да одморе 5-6 минута. Сваку лопту рукама развући, а руке мало поуљити. Лопту кромпира ставити на средину теста, па је покрити ивицама и притиснути прстима. Окренути тесто, па истањити рукама.

Foto: Bakina kuhinja

 

Ставити у тепсију коју сте обложили пек папиром. Покрити фолијом и крпом и оставити да одмори. Виљушком избости тесто и премазати жуманцетом. 
Посуту сусамом и кимом. Пећи на 210-220 степени око 25 минута. Покрити крпом. Фантастичног укуса, мекана као душа.

Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

РЕВОЛУЦИОНАРНА ПРОМЕНА ПРАВИЛА ФУДБАЛА: Судије ће убудуће за време утакмице комуницирати и са гледаоцима!