БОМБА ВИТАМИНА У ЈЕДНОЈ ШЕРПИ: Додајте хељдине кнедлице за здраву витаминску чорбу (ВИДЕО)
БАКА за данашњи ручак има одличан предлог за витаминску бомбу од хељдиних кнедлица
ВИТАМИНСКА ЧОРБА - потребно је:
1 веза младог лука
1 корен целера
1 зелена паприка из замрзивача
неколико цветова карфиола и броколија
3 кромпира
лист першуна
соли, бибера
кнедлице од хељдиног брашна
ВИТАМИНСКА ЧОРБА - припрема:
На уљу пропржити сецкан лук млади и додати на кругове шаргарепу и паприку, затим на коцке целер. То динстати на веома тихој ватри.
После 5-6 минута додати кромпир и мало воде. На пола кувања убацити на коцке сечен кромпир, а пред крај цветове карфиола и броколија. Кувати још двадесетак минута.
У чинију ставити две кашике хељдиног брашна и пола кашичице уља, врло мало воде и замесити тврђе тесто, па га на ренде изрендати као тарану и додати у чорбу. Кувати још неколико минута да омекну.
Посолити, побиберити и додати першунов лист. Наша сјајна здрава чорбица је готова.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУЧАК БЕЗ ХЛЕБА: Кромпир на више начина - у једном рецепту (ФОТО/ВИДЕО)
28. 03. 2023. у 17:55
ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ СЛАТКИШ: Правимо кифлице са сувим грожђем и румом (ФОТО/ВИДЕО)
28. 03. 2023. у 21:00
НА ПРВИ ПОГЛЕД ИЗГЛЕДА КАО ПИТА: Пробајте запечену тестенину са кобасицом (ВИДЕО)
26. 03. 2023. у 21:00
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)