НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА "ЛУДО ТЕСТО": Од ког можете да правите све врсте пецива
Рецепт за "лудо тесто" је лако упамтити, прави се врло једноставно, те успева и неискусним домаћицама.
Може да вам траје недељу дана, остаје невероватно свеже. Даме које су га испорбале, одушевљене су резултатом и истичу да је укус пецива изванредан. Рецепт за тесто од којег можете правити кифлице, погаче, лепињице, подлоге за пицу, ма шта год замислите!
Састојци:
- килограм брашна
- 1 прашак за пециво
- 1 кашика соли
- 1 дл уља
- 4 дл јогурта
- 2,5 дл млека
- 1 свежа коцкица квасца
- 2 супене кашике шећера
- 2 јаја
Припрема:
У топло млеко сипајте мало шећера, квасац, 2 кашике брашна. Промешајте тако да се истопи шећер да би се брже подигао квасац. Пожељно је да у просторији буде топло да би се брже постигла жељена реакција.
У другој посуди помешати преостале састојке. Кад је квасац довољно надошао сипати га у средину брашна. Замесити тесто да буде глатко. Ако се лепи за руке додајте још мало брашна.
Потом ставите тесто у кесу, а пре тога ја мало поуљуте или побрашњавите, како се не би залепило. Веома је важно да сав ваздух истиснете из кесе, а затим тесто ставите у фрижидер, где га можете чувати, чак, 7 дана!
Када желите нешто од њега да правите, извадите га мало раније на топло место да крене - бар сат времена, а што је дуже, то је боље.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БРЗИ УШТИПЦИ СА ПРАШКОМ ЗА ПЕЦИВО: Једите их уз сир, кајмак или домаћи џем
10. 06. 2024. у 12:23
РЕЦЕПТ НАШИХ БАКА: Мекике пуњене сиром - идеалне за доручак, ужину, или вечеру
30. 05. 2024. у 07:00
"ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ" Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести
ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је данас да су Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и друге агенције украле милијарде долара како би се правиле лажне афирмативне вести о Демократској партији.
06. 02. 2025. у 13:39
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
ЧЕТИРИ УСЛОВА: Да ли католик и православка могу да се венчају у цркви?
РАЗЛИЧИТА вероисповест не мора да буде разлог да одустанете од црквеног брака, ево шта је све потребно да урадите.
06. 02. 2025. у 19:53
Коментари (0)