ПОСНЕ КИФЛИЦЕ СА СПАНАЋЕМ: Једноставан рецепт за било које доба дана

Новости онлине

20. 12. 2024. у 07:00

Домаће кифлице мекане као памук и невероватно укусне.

ПОСНЕ КИФЛИЦЕ СА СПАНАЋЕМ: Једноставан рецепт за било које доба дана

Фото Shutterstock

Састојци:

За тесто:
  • 500 г брашна
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1 кашичица соли
  • 1 шоља биљног млека
  • 1/2 шоље уља

За фил:

  • уље за пржење
  • 200 г свежег спанаћа
  • 200 г тофу сира
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • со и бибер по укусу

Припрема:

Помешајте најпре суве састојке: брашно, прашак за пециво и со.
У то додајте уље и биљно млеко, па замесите глатко тесто и покријте крпом. Нека одстоји око пола сата.
У тигању на мало уља пропржите ситно сецкан црни и бели лук, па томе додајте ситно сецкан и добро оцеђен спанаћ, па пропржите.
Додајте тофу сир, со и бибер, па пржите док се лепо не сједини.
Развуците тесто у круг, исеците га на троуглове и у сваки додајте кашиком мало фила, па мотајте кифлице.
Пеците у рерни претходно загрејаној на 180 степени око 20-25 минута.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

Коментари (0)

ТРАЖИЛА ДА НАПУСТИ ЕМИСИЈУ: Сузана говорила о покојном супругу Саши Поповићу