ПАЛАЧИНКЕ СУЗЕТ: Рецепт за отмену посластицу која је на менију и у најпрестижнијим ресторанима

Јована Васић

28. 12. 2024. у 13:00

Легенда о настанку сузет палачинака каже да је настала случајно, током посете Едварда, будућег краља Британије, Азурној обали.

ПАЛАЧИНКЕ СУЗЕТ: Рецепт за отмену посластицу која је на менију и у најпрестижнијим ресторанима

Foto: Shutterstock

 У једном познатом ресторану, кувар је грешком просуо ликер по палачинкама, што је довело до фламбирања. На изненађење свих, укус је био фантастичан, па је овај рецепт постао прави специјалитет.

Састојци:

  • 140 г маслаца
  • 200 г брашна
  • 100 мл ликера са укусом поморанџе
  • 500 мл млека
  • 3 јаја
  • 80 г шећера
  • 2 поморанџе

Припрема:

Прво помешајте брашно, јаја, две кашике шећера и око 40 г истопљеног маслаца. Постепено додајте млеко уз константно мешање, све док не добијете хомогену масу без громуљица. Када сте утрошили сво млеко, ваша смеса је готова, и најбоље би било да се охлади око сат времена у фрижидеру пре печења.

Затим угрејте тигањ са мало маслаца, те пеците палачинке. Најбоље је га користите тигањ специјално за палачинке како се не би лепиле. Испечене палачинке држите поклопљене како бисте одржали температуру и како би остале топле.

Када сте завршили са печењем, остало је да направите прелив. У једну посуду треба да ставите преостали маслац, шећер, сок од поморанџе, рендану кору поморанџи, као и ликер, и да све то уједначите на умереној температури. Добићете сируп којим треба да прелијете палачинке пресавијене на четврт. Искористите поморанџе и за декорацију.

(still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПАРТИЗАН ЈЕ ШАМПИОН СРБИЈЕ! Парни ваљак на погон Двејна Вашингтона савладао Спартак и освојио титулу!