ПАЛАЧИНКЕ СУЗЕТ: Рецепт за отмену посластицу која је на менију и у најпрестижнијим ресторанима
Легенда о настанку сузет палачинака каже да је настала случајно, током посете Едварда, будућег краља Британије, Азурној обали.
У једном познатом ресторану, кувар је грешком просуо ликер по палачинкама, што је довело до фламбирања. На изненађење свих, укус је био фантастичан, па је овај рецепт постао прави специјалитет.
Састојци:
- 140 г маслаца
- 200 г брашна
- 100 мл ликера са укусом поморанџе
- 500 мл млека
- 3 јаја
- 80 г шећера
- 2 поморанџе
Припрема:
Прво помешајте брашно, јаја, две кашике шећера и око 40 г истопљеног маслаца. Постепено додајте млеко уз константно мешање, све док не добијете хомогену масу без громуљица. Када сте утрошили сво млеко, ваша смеса је готова, и најбоље би било да се охлади око сат времена у фрижидеру пре печења.
Затим угрејте тигањ са мало маслаца, те пеците палачинке. Најбоље је га користите тигањ специјално за палачинке како се не би лепиле. Испечене палачинке држите поклопљене како бисте одржали температуру и како би остале топле.
Када сте завршили са печењем, остало је да направите прелив. У једну посуду треба да ставите преостали маслац, шећер, сок од поморанџе, рендану кору поморанџи, као и ликер, и да све то уједначите на умереној температури. Добићете сируп којим треба да прелијете палачинке пресавијене на четврт. Искористите поморанџе и за декорацију.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
БИЉАНА О РАЗВОДУ: Боље болан крај, него бол без краја
БИЉАНА је недавно прокоментарисала епидемију развода на домаћој естради.
27. 12. 2024. у 22:26
Коментари (0)